Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komisija lēmusi diskvalificēt Skonto aizsargu Denisu Kačanovu līdz 1. septembrim.

Pēc Baltijas Futbola līgas finālmača, kurā Skonto aizsargs rupji nospēlēja pret ventspilnieku Vladimiru Bespalovu, traumējot spēlētāju, FK Ventspils nosūtīja vēstuli LFF, pieprasot Kačanovu diskvalificēt uz mūžu. Ventspilnieki norādīja, ka aizsargs, kurš vēl pirms dažām sezonām pārstāvēja Kurzemes klubu, rupji spēlējis tīšām, vēloties traumēt ventspilnieku.

Līdzīgās domās bija arī Disciplinārās komisijas pārstāvji, kas pirms tam bija iepazinušies arī ar Baltijas līgas vadības ziņojumu un pārkāpumu video, kā arī noklausījās FKVentspils prezidents Jurija Bespalova runu. Tā kā ventspilnieku spēlētājs tagad spiests ārstēties slimnīcā un skaidrības nav ne tikai par šo sezonu, bet karjeras turpinājumu kopumā, komisija lēma Kačanovu diskvalificēt līdz 1. septembri, aizliedzot viņam piedalīties kluba sastāvā jebkurās sacensībās.

Jāatgādina, ka jau 7. jūlijā Skonto un FK Ventspilsparedzēta kārtējā spēle Latvijas virslīgas čempionātā (Ventspilī), bet jūlija vidū rīdzinieki startēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Ventspilnieki bija iesnieguši protestu arī par divu Daugavas futbolistu dalību pēdējā virslīgas mačā – viņi esot pieteikti Gulbenes rindās, taču nu jau atrodas Daugavpilī, lai gan pāreju periods vēl nav sācies. Lēmumu par šo protestu DKK pieņems 11. jūlijā.

LFF DK lēmums

Sakarā ar Baltijas līgas vadības pilnvarojumu, iepazīstoties ar vēstules saturu, noklausoties FK „Ventspils” prezidentu J. Bespalovu, noskatoties un izanalizējot videoierakstu, DK konstatēja:
• 18.06.2011 FK „Ventspils” – „Skonto” FC Baltijas līgas finālspēles laikā „Skonto” FC spēlētājs D.Kačanovs rupji pārkāpa noteikumus, tīši smagi traumējot FK „Ventspils” un Latvijas izlases spēlētāju V. Bespalovu;
• Spēlētājs atrodas Vācijas slimnīcā, viņam paredzēta ilgstoša ārstēšanās un ir šaubas par futbola karjeras turpinājumu;


Ņemot vērā arī FIFA un UEFA rekomendācijas cīņā pret rupju spēli un spēlētāju veselības aizsardzību, DK nolemj:

Diskvalificēt D.Kačanovu līdz š.g. 01.septembrim, aizliedzot viņam piedalīties kluba sastāvā jebkurās sacensībās (D.R. pielikumā p.15).

Kačanova pārkāpumi pret Bespalovu

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: