Sestdien Olimpiskajā centrā „Ventspils” basketbola hallē risināsies piektā LBL finālspēlē starp BK Ventspils un VEF. Šobrīd sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts neizšķirts 2:2. Spēles sākums plkst. 17.

Trešdien "Ventspils" izbraukumā ar 93:55 sagrāva bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem (Janičenoks, Hjūzs, Parahovskis) spēlējošo "VEF Rīga" komandu, tomēr sestdienas spēle atkal sāksies no rezultāta 0:0, un, lai arī kāds būs viesu sastāvs, ventspilniekiem nāksies krietni pacensties, lai lauztu šī fināla tradīciju - uzvaras tikai izbraukumā.

"VEF" treneris Ramūns Butauts pēc sērijas nebija optimistiski noskaņots par savainoto trijnieka atgriešanos laukumā. Tādā gadījumā nāksies paraudzīties uz rezervistu soliņa tālāko galu, uz spēlētājiem, kas sezonas sākumā pie spēles laika tika gan, taču, tuvojoties pavasarim spēlēja arvien retāk. Ir, par ko padomāt - riskēt un uzticēties rezervistiem, vai palikt uzticīgiem līderiem un riskēt zaudēt viņu pārguruma dēļ.

Ventspilnieki enerģiski trenējas un cer laukumā dotie labākajā sastāvā. Pēdējā mačā pie ilgāka laika tika arī iepriekšējos mačos klusējušais Rašads Andersons (arī Lauris Blaus), un tā kurzemniekiem noteikti ir labā ziņa. Sevišķi, ņemot vērā rīdzinieku problēmas ar sastāvu. Noskaņojums komandā pēc uzvaras Rīgā nav mainījies un ir tik pat kaujiniecisks, kā iepriekš. Komandas kapteinis Akselis Vairogs uzsver, ka sestdienas spēlē viss atkal sāksies no nulles, tāpēc nav svarīgi, par cik punktiem uzvarēts iepriekšējā spēlē. Savukārt Jānis Strēlnieks piebilst, ka sērija būs ļoti gara, pat iespējams līdz septiņām spēlēm, un, ka tāda spēle, kāda bija pēdējā Rīgā, droši vien vairs neatkārtosies.

Komandas uzvarai liela nozīme ir arī līdzjutēju atbalstam, kurš ar katru spēli pieaug ne tikai mājas spēlēs, bet arī izbraukumos. Trešdien uz Rīgu atbalstīt komandu devās pilns autobuss ar 50 cilvēkiem. Līdz ar to komanda cer, ka Olimpiskā centra „Ventspils” tribīnes būs piepildītas. Turklāt uz spēli ierasties var jau agrāk, jo foajē muzicēs duets no grupas „Mad Dry”. Būs iespēja piedalīties arī prognožu spēlē un pacīnīties par īpašām balvām.Runājot par faniem, jāsaka, ka arvien karstāks kļūst ne tikai laukumā, bet arī ap to - pēc trešdienas mača Rīgā abu komandu atbalstīji pat nedaudz izmetuši pūku.

Kā jau katru gadu, sezonas noslēgumā, notiks loterija sezonas abonementu īpašniekiem. Kāds no ventspilnieku līdzjutējiem saņems īpašo balvu no veikala „Mājai un Dārzam”, vēl kāds tiks pie nākamās sezonas abonementiem, bet galvenā balva - ceļojums uz Stokholmu ar kādu no Tallink prāmjiem. Tāpēc īpaši gaidīti ir visi tie līdzjutēji, kuri ir iegādājušies 2010./2011. sezonas abonementus.

Atbalstām Basketbola klubu „Ventspils” cīņā par devīto Latvijas Basketbola līgas čempiona titulu!

Foto:bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: