"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā par pārsteigumu parūpējās "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti. Valmierieši savā laukumā uzņēma basketbola klubu Ventspils, pārspējot ilggadējo Latvijas basketbola flagmani ar rezultātu 87:81.

Ventspilnieki pirms nedēļas izdzīvoja spēlē pret "Latvijas Universitāti", izraujot uzvaru vien mača galotnē. Tikmēr "Valmiera Glass/ViA" savā pēdējā spēlē piekāpās LU un jau iekrājusi deviņu zaudējumu sēriju. Ventspilnieki uzvarējuši abās komandu tikšanās reizēs šajā sezonā un cerēja to izdarīt arī šajā reizē, laukumā atgriežoties Mārim Gulbim. Valmieras komandā šodien debitēja Kārlis Apsītis.

Tieši Gulbis atklāja spēles rezultātu, kā arī palīdzēja "Ventspilij" nepilnās trīs minūtēs izvirzīties vadībā ar 9:4. Īsu brīdi cīņa ritēja līdzīgi, kad Kristaps Mediss un Vilijams Reimens veica sešu punktu izrāvienu (17:8). To ar saviem pirmajiem punktiem pārtrauca Apsītis. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Kriss Kofijs vispirms realizēja tālmetienu, bet jau nākamajā uzbrukumā trieca bumbu grozā no augšas, tādējādi palielinot viesu pārsvaru līdz 12 punktiem (24:12). Pēdējās trijās minūtēs ventspilnieki turpināja spēlēt rezultatīvi, teju iegūstot 20 punktu pārsvaru (34:18).

Otrās ceturtdaļas sākumā agresīvi uzbrukumā spēlēja Edmunds Elksnis, pēc pārkāpumiem realizējot trīs no četriem soda metieniem. Kristaps Ķilps atbildēja ar pāris rezultatīviem uzbrukumiem, bet Elksnim palīgi neatradās teju četras minūtes, kad ventspilnieku izrāvienu ar precīzu tālmetienu apturēja Jānis Engers (26:44). Ceturtdaļas otrajā pusē komandām bija problēmas ar punktu gūšanu, bet pirmie krīzi pārtrauca mājinieki, sadeldējot deficītu līdz 10 punktiem (41:51).

Pēc lielā pārtraukuma komandas cīnījās līdzīgi, bet tad Apsītis realizēja divus tālmetienus, Valters Liepiņš un Ervīns Jonāts pievienoja vienu, kas Valmieras komandai ļāva pārņemt vadību (57:55). Kofijam izdevās atjaunot vadību viesiem, bet tikai uz brīdi. Trešo ceturtdaļu ar vēl vienu izrāvienu noslēdza valmierieši, pēdējā sekundē vēl vienu tālmetienu trāpot Apsītim - 70:59.

Ceturtajā ceturtdaļā ventspilniekiem ar pakaļdzīšanos nesekmējās. Pēc trim nospēlētām minūtēm Kofijs sadeldēja deficītu līdz 10 punktiem, bet otrā laukuma galā no distances trāpīja Apsītis. Māris Gulbis un Artūrs Ausējs atspēlēja piecus punktus, bet ar to vēl bija par maz. Pēdējās trīs minūtēs abām komandām ar punktu gūšanu nesekmējās, bet "Valmiera Glass/ViA" bija gana komfortablā vadībā, cenšoties nosargāt uzvaru. Viesiem cerību stariņu deva Kristapa Medisa precīzais tālmetiens, bet pēdējā pus minūtē ventspilnieki neizglābās, kas "Valmiera Glass/ViA" ļāva pārtraukt deviņu zaudējumu sēriju un izcīnīt pirmo uzvaru pār "Ventspili" pastāvēšanas vēsturē (nejaukt ar Valmieras komandām, kas spēlējušas LBL iepriekš) ar rezultātu 87:81.

Lielisku debiju piedzīvoja Kārlis Apsītis, kurš realizēja četrus tālmetienus un guva 20 punktus, bet ar 15 punktiem atzīmējās Edmunds Elksnis, Klāvs Dubuls un Valters Liepiņš. "Ventspils" labā 25 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Kriss Kofijs, bet 15 punkti Mārim Gulbim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: