"Ventspils" basketbola komanda sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) spēja noturēt iepriekš iegūto pārsvaru un trešo reizi šajā sezonā pieveica "Ogre" klubu.

"Ventspils" viesos ar 88:82 (15:17, 17:22, 31:19, 25:24) uzvarēja "Ogri".

Kurzemes klubā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Kristaps Mediss, 24 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Kameronam Rendlam, bet vēl pa 11 punktiem guva kapteinis Māris Gulbis un Edgars Lasenbergs.

"Ogres" komandā 23 punkti un deviņas bumbas zem groziem Kristapam Dārgajam, kamēr 17 punktus un sešas piespēles pievienoja Uģis Pinete.

Pēc neveiksmīga pirmā puslaika viesi izšķirošo atrāvienu veica trešajā ceturtdaļā. Pēc nepilnām trim spēlētām minūtēm Gulbis ar diviem soda metieniem panāca neizšķirtu 41:41, bet vēlāk neizšķirts bija vēl divas reizes. Lasenbergs ar diviem "sodiņiem" sāka atrāvienu, bet drīz vien Mediss bija precīzs no tālienes (58:56). Mediss trešdaļas izskaņā iemeta vēl vienu tālmetienu, "Ventspilij" pēc 30 minūtēm esot vadībā ar 63:58.

Kad mačā bija atlikušas 16 sekundes, ogrēnietis Rinalds Sirsniņš ar precīzu "trejaci" panāca trīs punktu deficītu (82:85), taču atlikušos trīs punktus spēlē guva viesi, jau trešo reizi šosezon savstarpējos mačos svinot panākumu.

"Ogre" pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, bet divi zaudējumi piedzīvoti oktobra beigās un novembra vidū, kad ar 76:83 zaudēts "vefiešiem", bet "Ventspils" bija pārāka ar 82:81. Pēc tam ogrēnieši ar 83:58 sagrāva "Latvijas Universitāti" (LU), ar 82:75 pārspēta Valmieras vienība, bet pēdējā duelī ar 78:73 uzvarēta arī "Liepāja".

Gana veiksmīga sezona padevusies arī Kurzemes vienībai, kas pēdējo zaudējumu piedzīvoja 20.novembrī pret čempionvienību (84:97). Pagājušajā nedēļā ventspilnieki ar 70:65 uzvarēja "Valmiera Glass"/"ViA", bet vēl iepriekš pieveiktas arī "Ogres", LU un "Liepājas" komandas.

Savstarpējos mačos šosezon uzvaras svinējusi vienīgi "Ventspils", kas bijusi pārāka ar 82:81 un 83:76.

Sesto vietu labāko punktu guvēju sarakstā ieņem ventspilnieks Kamerons Rendls, kurš vidēji mačā guvis 18,8 punktus, bet "Ogres" rindās Endrū Terels Vokers caurmērā izcēlies ar 14,6 punktiem, kas LIBL čempionātā viņam dod 15.pozīciju.

Sestdienas otrajā spēlē "VEF Rīga" viesos ar 87:81 (27:24, 19:19, 21:19, 20:19) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un izcīnīja jau 11. uzvaru šosezon.

Starp Latvijas komandām vislabāk klājies "VEF Rīga", kas 11 mačos ne reizi nav zaudējusi un ir turnīra līdere. "Ventspils" ar deviņām uzvarām ir trešā, par trim panākumiem mazāk ir sestajā pozīcijā esošajai "Ogrei", bet "Liepāja" aizņem septīto vietu ar piecām uzvarām. 11. vietā ar diviem panākumiem ir valmierieši, bet LU ir pēdējā, 13. pozīcijā.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6. decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    keda 14.12.2020, 10:04:52

    Ko nozīmē, kad ir komanda ar lielo K! Protams, tas ne vienmēr palīdz visus vinnēt, bet vismaz ir patīkami skatīties uz večiem,kas cīnās! Malači!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: