Ventspils pašvaldības augstas klases atbalsta programmas sportists Rolands Štrobinders sacensībās Vācijā uzstādīja jaunu personīgo rekordu.

25 gadus vecais Šrobinders savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 85 metrus un septiņus centimetrus tālu, kas ir jauns sportista personīgais rekords. Iepriekšējo rekordu Štrobinders sasniedza 18. jūlijā sacensībās Jelgavā, kad šķēpu aizmeta 83.42 metrus tālu. Toreiz Rolands pārspēja pirms diviem gadiem Rīgā uzstādīto rezultātu par pieciem centimetriem.

Tikai dienu vēlāk Vācijas galvaspilsētā Berlīnē Štrobinders izcīnījis ceturto vietu IAAF Izaicinājuma kausa sacensībās, labākajā mēģinājumā šķēpu raidot ar 82.61 metru tālu. Par uzvarētāju kļuva pasaules čempions Johaness Feters, kuram pietrūka 15 centimetri (89.85), lai sasniegtu 90 metru robežu. Otrajā vietā ierindojās pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Tomass Rēlers, kuram 86.07 metri. Trešā vieta ar 85.15 metriem čeham Jakubam Vadlejham.

Jāatgādina, ka augusta sākumā Rolandam neizdevās iekļūt pasaules čempionāta finālā, jo kvalifikācija tik sasniegti vien 79.68 metri, kas ļāva finišēt 19. vietā.

Tikmēr vēl viena pasaules čempionāta neveiksminiece Madara Palameika ar 62.60 metrus tālu metienu izcīnīja sesto vietu Dimanta līgas finālsacensībās Cīrihē, Šveicē. Uzvaru svinēja pasaules čempiona Barbora Špotākova, kuras labākais metiens sasniedza 65.54m atzīmi. Viņa to iespēja savā sestajā, pēdējā mēģinājumā, atņemot uzvaru austrālietei Kelsijai Lī Robertsai, kurai gandrīz tieši par metru tuvāks metiens. Savukārt trešā vieta Sara Kolakai ar 64.47m. Pagājušās sezonas Dimanta līgas čempione Palameika šosezon nevienās sacensībās nav finišējusi augstāk par sesto vietu.

Lasi vēl

Komentāri (18)

  • -3
    tā viš i 28.08.2017, 10:35:22

    Jautājums Ventspils pašvaldībai,ko nozīmē-" pašvaldības augstas klases atbalsta programmas sportists"? Šakāļu daba-atbalstīt tikai uzvarētājus?Vai kā?

  • -2
    Sporta pārvalde 28.08.2017, 11:52:17

    Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils pilsētas pašvaldība finansiāli atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā iekļauti 34 sportisti, piešķirot Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu vairāk kā 80 000 euro.

    Finansiāls atbalsts tiek piešķirts sportistiem, kuri pārstāv Ventspils pilsētu Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī citās sacensībās, tādejādi, nesot pilsētas vārdu pasaulē.

    2016.gada Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs piedalījās 10 Ventspils pašvaldības atbalstītie sportisti, visaugstākos sasniegumus izcīnīja svarcēlāja R.Koha (4.vieta). Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits organizatorisks atbalsts.

  • -2
    Latvija pāri visām! 28.08.2017, 12:18:43

    Labi, pavisam konkrēti Ventspils vārdu pasaulē nes futbola vai basketbola klubi ar attiecīgo nosaukumu.

    Bet kā ta' nu īpaši tādā vieglatlētikā var nest pilsētas vārdu pasaulē?

    Pavisam noteikti pašvaldībai jāatbalsta (un tā to dara, visu cieņu) bērnu un jauniešu sports.
    Tomēr,
    nedomāju, ka pašvaldībai finansiāli - par nodokļu naudu jāatbalsta profesionāli sportisti individuālos sporta veidos.

  • -1
    karlito 28.08.2017, 18:37:00

    Ja Ventspils atbalsta augstas klases sportistus,tas ir tikai apsveicami!Kādam tas taču ir jādara,un manā skatījumā tas ir lieliski!

  • -2
    Latvija pāri visām! 28.08.2017, 19:24:13

    Kam tas būtu jādara?
    Pašiem sportistiem - tāpat kā visiem, kas zem saules cīnās par savu iztiku...

  • 0
    Janis Zvejnieks 28.08.2017, 20:15:18

    Tikai nevajag, OC Ventspils, liet uden. ja nedanco pec jus stabuls , tad netiek nekas atbalstits. shorttreck puiks trenejas bez jus atbalst. un lab vien ir ,jo lai to atbalst naud varet dabut, gandriz vai uz celiem kadreiz bij japras un cik vel nerv jatere. paldies OC par bijuso atbalst ,bet mums pietiek finans,lai savs berns atbalstit un savs nervs nebendet. un Boic ,lai aiziet uz OC kojam ,varbut atkal,kads berns gul kojas a plaus karson un treners vin pie dakter neved

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 29.08.2017, 15:47:05

    Lai saņemtu finansiālu atbalstu, sportistam ir jāiegulda darbs un jāsasniedz konkrēti līgumā atrunāti rezultāti, kas katram sportistam ir individuāli noteikti.
    Šorttreks Ventspilī attīstās kā valsts atbalstīts augstas klases sportistu sagatavošanas pilotprojekts. Sporta skolā “Spars” ir pieņemts jauns treneris no Ukrainas Sergejs Kugajevskis, kura vadībā šobrīd trenējas jaunie Ventspils šorttrekisti. Finansiālu atbalstu no Ventspils pašvaldības saņem viens augstas klases šorttrekists Roberto Puķītis, kurš ir uzrādījis atbilstošus rezultātus un gatavojas nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm.

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 29.08.2017, 15:47:29

    Citi talantīgi sportisti, tostarp Roberts Jānis Zvejnieks, ir izvēlējušies trenēties Jelgavā un šobrīd Ventspili vairs nepārstāv, līdz ar to nesaņem Ventspils pašvaldības finansiālo atbalstu. Gadījumā, ja sportisti izlems atgriezties Ventspilī un trenēties pie attiecīgā šorttreka trenera, pārstāvot Ventspils pilsētu un izpildot augstas klases sportistu sagatavošanas programmas kritērijus, viņi varēs pretendēt uz Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu.

  • 0
    Janis Zvejnieks 29.08.2017, 20:54:33

    OC, nevajag maldinat tautu un dzivot savavas fantazijas. shorttreka pilotprojekts tiek realizets Jelgava,kur trenejas Latvijas izlase,kura ir ari 3 Ventinpuikas kuri pagajuso sezonu izcinija Eiropas cempionata zelta medalas.Roberto trenejas atseviski no Latvijas izlases un lai vinam veicas atlasities uz olimpiskajam spelem,ja neizdosies tad jus vinu bez sals apedisiet. Nestados prieksa ka jus esat iedomajusies,ka Roberts varetu treneties Ventspili,jo vins macisies Rigas augstskola? kurs vinu katru dienu vadas no Ventspils uz Rigu un atpakal. un nevajag man stastit ka var macities ari Ventspili. Mes Roberta vecaki tacu nelienam neviena gimenes lietas un nesakam, jusu bernam jamacas Ventspili un nevis Riga.

  • 0
    Janis Zvejnieks 29.08.2017, 21:08:24

    Un par jauno treneri no Ukrainas.ka sportists,vins neka nav sasniedzis un ka treneris ,ari ne. taka liels jautajums par vina kvalifikaciju. vel kartigi degunu nav apsildijis Ventspili,bet audzeknus par idiotiem jau sauka. un vel,kad Roberto atgriezas uz ledus pie jauna trenera no Ukrainas,Boitman kungs stavot vinam blakus teica; tu klausi Pukiti ,ko vins saka, vins ir trenejies Belgija. jus biski sevi kontrolejiet,jo medz gadities,ka kads cilveks stav jums aiz muguras un dzird jusu sarunu :)

  • 0
    Janis Zvejnieks 29.08.2017, 21:19:49

    OC. zinasanai.Latvijas sorttreka federacijas noteikums ir tads,ka Latvijas izlase shorttreka sportisti trenejas Jelgava pie E.Krievanes . varbut jus to nezinaj . nu jus zin

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 30.08.2017, 14:46:54

    Varam droši apgalvot, ka valsts atbalstītā šorttreka augstas klases sportistu sagatavošanas programma turpina darboties Ventspilī un atšķirībā no Jelgavas Ledus halles, Ventspils ledus arēnas izmēri atbilst arī visām starptautiskajām šorttreka sacensību norises prasībām. Jūsu minētais apgalvojums, ka federācija izvirza noteikumus par to, pie kura trenera un kurā pilsētā jātrenējas šorttrekistiem, nekādā mērā neatbilst patiesībai. Sportisti paši var izlemt, kurā vietā un pie kura trenera trenēties.
    Jebkurā gadījumā likumsakarīgi ir tas, ka tie sportisti, kuri Ventspili nepārstāv un nevēlas tikt iekļauti Olimpiskā centra “Ventspils” realizētajā augstas klases sportistu sagatavošanas programmā, nevar saņemt Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu. Šajā sakarā pārmetumi Olimpiskajam centram “Ventspils” ir nevietā.

  • -3
    keda 30.08.2017, 09:18:04

    Baigās te emocijas no radinieka, bet ir jāsaprot viena lieta - ar jūsu puiki un vēl tiem diviem ventiņpuikām šorttreks nesākās un nebeidzas. Ceru, ka viņiem viss būs ok, bet kur ir tās Krievānes rezerves? Viens cerīgs čalīts un vēl viens, kuru viņa par tādu uzskata? Krievāne uztaisīja revolūciju, saskaloja puikām smadzenes, lai tiktu pie naudas. Roberto kā lielgabalgaļa tika izmantots, tagad nez, kur viņam likties... VB rakstīja, ka Puķītis trenēsies pie ukraiņa, un tas ir ticamāk, nekā pie intrigantes Krievānes. Par tiem sasniegumiem un prasmēm - ko tad Krievāne ir paveikusi kā sportiste un trenere? :)
    Bet pats galvenais - nevajag meklēt ienaidniekus un kaitniekus, ir jāstrādā un tikai tā kaut ko var sasniegt! Ne jau tas, kurš dod naudu, kurš nolamā vai noglauda kaut ko mainīs! Pašam ir jāgrib un tad kaut kas tur var sanākt! Lai visiem veicas!

  • 0
    Janis Zvejnieks 30.08.2017, 19:42:43

    kads te emocijs,tikai atklati par OC aferam. un taisnib jau Tev ,keda ir,Roberto ir tikai lielgabalgala ,kurs ierauts oc aferas,ukrains vinam neko nevar iemacit. un man ar vaidzej sakuma pareiz izteikties, mes jau neko nepras no oc, mums pasiem pietiek finans ,lai varet nopirkt slidzabaks un 3pars jauns asmens,savam puikam, kur maksa vien otr cilvek 4menes alg.vienigais lai oc nerakst ka atbalst 34 sportists ,minus 3 ir 31.jo ka es skatijas ta majslapa vin vel tur ir. un man i baig zeel ka tas virs kurs daudzs sauc pa lempjiem, tagat pats i Lemps un klanas saimniekam,bez kur zins nekas nenotiek. Evalds Valters teic ta;salauza tevi puisit,salauza.dzive tevi salauza. ta vi$ i :)

  • -1
    keda 31.08.2017, 11:45:16

    Mani visvairāk pārsteidza pārliecība, ka ukranis neko vespēj un milzu ticība Evijai. Kāpēc tad tā? Nēnu pagaidām jauno Danubia sezonu, tad jau redzēsim, kas sanāks ventspilniekiem un kas Krievānes audzēkņiem. Pagaidām nekā fantastiska tur ārā nav nācis.
    Man personiski nav nekas ne pret tiem, kas izvēlējās doties uz Jelgavu, ne pret tiem, ka palika, ne kādu no treneriem, bet es tikai runāju par tālāko. Skaidrs, ka nevar Ventspils viena pavilkt sporta veidu, jo bērnu te ir tik , cik nu ir, tajā ziņā ir labi, ka ģeogrāfija paplašinās. Taču svarīgākais, lai reizē ar to paplašinās arī kopējais bērnu skaits, konkurence. Lai nav tā, ka Jelgavā tikai gaida pienesumu no Vpils un domā strādāt tikai ar to. Vo, pa ko ir runa.
    Jāni, tu visu runā tikai ap un par dēlu (ja?) un tiem, kas kopā ar viņu, kas, protams, ir saprotams, bet es tikai ceru, ka viss, kas notiek, tiešām notiks uz labu. Zinot Evitas un Ventspils attiecības, kaut kā ticības nav.. ,

  • -1
    keda 31.08.2017, 11:46:23

    Un jā - Krievāne taču sākumā cerēja pārcelties uz Ventspili, nevis domāja par šottreku Jelgavā. Tikai Spars un OC negribēja ar viņu šancēt un meklēja citus variantus, tāpēc nācās vien palikt Jelgavā. Tas arī dara uzmanīgu, runājot par šorttreka attīstību.

  • 0
    Janis Zvejnieks 31.08.2017, 20:48:55

    parasti pat neatbidu visadiem feikiem,kuriem nav dusas runat no sava varda. Ja,runa ir tikai par manu delu,par citiem nenemos spriest,jo dzive ir situsi pamacot,ka visu varda labak nerunat.a to var sanakt ka ,tad kad vajadzes atbildet par saviem vardiem,bus, viena tante teica. pazistot Ventspils kungu velmi tiesaties. es Tev te varetu tris lapas pierakstit,kapec ta sanacis,ka puika trenejas Jelgava. visa atbildiba ir jauznemas oc un par saviem vardiem es atbildu

  • -1
    keda 04.09.2017, 12:29:53

    Es jau saku, ka saprotama ir tā rūpe par savējo, tas normāli :) Ja skatāmies globāli, tad tikko mačos Itālijā izšāva bijušie Birzuļa un Ko audzēkņi, kamēr Krievānes audzēkņi ir tur, kur līdz šim arī bijuši. Tā kā manas bažas par šorttreka tālāko attīstību joprojām spēkā :) Bez Ventspils neiztiks, lai kā Evita uz to cerētu :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: