Ropažos notika Latvijas čempionāta petankā fināls trijnieku komandām sieviešu un vīriešu konkurencēs. Finālturnīrā piedalījās četras labākās sieviešu un vīriešu Latvijas komandas, kas tika noskaidrotas pēc divu iepriekšējo posmu rezultātiem.

Tiesības piedalīties finālturnīrā bija izcīnījušas divas Ventspils kērlinga kluba sieviešu komandas - «Ventspils 1» (Inga Apmane, Jautra Grosbārde, Silva Vensberga, Marta Kozinda) un «Ventspils 2» (Aida Pētersone, Eva Martinsone, Evita Viļumova). Ventspils vīriešu komanda (Raido Blumbergs, Andris Padrevics, Ēriks Viļumovs un Nauris Bogdanovičs) trīspadsmit čempionāta komandu konkurencē izcīnīja piekto vietu, pavisam maz atpaliekot no iespējas kvalificēties četru labāko komandu finālam.

Lai noskaidrotu Latvijas šī gada čempiones, kam vienlaicīgi būs tiesības pārstāvēt valsti kā Latvijas izlasei pasaules čempionātā Ķīnā, četras komandas izspēlēja apļa turnīru. Sacensības labāk uzsāka komanda «Ventspils 1», kuras sastāvā sestdien spēlēja Inga Apmane, Jautra Grosbārde un Silva Vensberga, kurām pirmajā spēlē ar rezultātu 13: 12 izdevās uzvarēt vairākkārtējās Latvijas čempiones no sporta kluba «Upesciems», bet otrajā spēlē ar rezultātu 13 : 11 arī otru sava kluba komandu. Savukārt komanda «Ventspils 2», uzsākusi cīņu ar diviem zaudējumiem pret sporta kluba «Boule» komandu un savām kluba biedrenēm, spēja parādīt raksturu un ar rezultātu 13:8 uzvarēt titulēto Upesciema dāmu komandu, kam šogad nācās samierināties ar ceturto vietu. Izšķirošā cīņa par čempionāta zelta medaļām notika spēlē starp Ventspils pirmo komandu un vicečempionēm - sporta kluba «Boule» komandu. Spēle izvērtēs sīksta, un, tai ritot bez laika limita, arī ļoti ilgstoša, un cīņas galotnē tomēr veiksmīgākas bija Boules dāmas, panākot uzvaru ar rezultātu 13:11. Rezultātā Latvijas čempionāta zelta medaļas pirmo reizi tika sporta kluba «Boule» komandai (Agita Lejniece Velta Millere, Ieviņa Dzenīte), sudraba medaļas - komandai «Ventspils 1» , bet bronzas - komandai «Ventspils 2».

Arī vīriešu konkurencē veiksmīgi startēja sporta kluba «Boule» komandas, kam izdevās izcīnīt zelta un bronzas medaļas, sudraba godalgas tika sporta kluba Upesciema Warriors komandai, bet ceturtajā vietā, tāpat kā dāmu konkurencē, šogad palika sporta kluba «Upesciems» vīri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: