Trīs Latvijas futbola klubi "Ventspils", "Jelgava" un "Liepāja" šodien uzsāk UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu.

Vispirms plkst.18 "Ventspils" savā laukumā uzņems Islandes klubu Reikjavīkas "Valur". Plkst.19.45 pēc Latvijas laika "Jelgava" izbraukumā spēkosies ar "Ferencvaros" no Ungārijas un visbeidzot plkst.21.45 "Liepāja" viesosies pie Ziemeļīrijas komandas Belfāstas "Crusaders".

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otro kārtu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu spēļu summā. Atbildes mači gaidāmi 6.jūlijā.

Ja Latvijas klubi pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā posmā, kas tiks izspēlēts 13. un 20.jūlijā, "Jelgava" spēles ar Dānijas kluba Herningas "Midtjylland" un Īrijas vienības Derijas "City" dueļa uzvarētāju. "Ventspils", sasniedzot otro kārtu, mērosies spēkiem ar Slovēnijas kluba "Domžale" un igauņu vienības Tallinas "Flora" pirmās kārtas uzvarētājiem, bet "Liepāju" veiksmes gadījumā gaidīs Baltkrievijas kluba Soļigorskas "Šahtar" un Lietuvas vienības Marijampoles "Sūduva" cīņas uzvarētāji.

"Ventspils" pirmās kārtas pretinieki "Valur" ir Islandes otra titulētākā futbola komanda. Šī vienība valsts čempionu titulu izcīnījusi 20 reizes, taču pēdējo no tiem pirms desmit gadiem. Tāpat "Valur" 11 reizes ir tikusi pie Islandes kausa, to virs galvas ceļot arī pērn un aizpērn, bet šogad desmito reizi šī vienība ieguva Islandes Superkausu.

"Ventspils" Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Pērn Pola Ašvorta trenētā komanda aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas otrajai kvalifikācijas kārtai, kur zaudēja Skotijas klubam "Aberdeen" (0:1, 0:3), bet iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu. "Ventspils" ir vienīgais Latvijas klubs, kurš savulaik spēlējis UEFA Eiropas līgas grupu kārtā, to sasniedzot 2009./2010.gada sezonā.

Pērn "Ventspils" izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionātā, bet šosezon ar 11 punktiem 11 mačos atrodas vien sestajā pozīcijā, esot viszemāk starp komandām, kas sacentīsies Eirokausos.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: