24. un 25. jūnijā Izraēlā notiks Eiropas komandu čempionāts otrajai līgai. Izlases sastāvā iekļauti vairāki ventspilnieki un Ventspils augstas klases atbalsta programmas sportisti. Kopumā dalībai Latvijas izlases sastāvā iekļauti 35 sportisti.

No Ventspils sportistiem sieviešu sacensībās startēs Māra Grīva – tāllēkšana, trīssoļlēkšana un 4x100m stafete, Ildze Bortaščenoka kārtslēkšana, Gundega Grīva – šķēpa mešana, bet vīriešu konkurencē Jānis Leitis – 200m, 400m, 4x100m stafete un 4x400m stafete, Mareks Ārents – kārtslēkšana, Rolands Štrobinders – šķēpa mešana.

Izlases direktors Edvīns Krūms ir pozitīvi noskaņots pirms gaidāmā čempionāta: “Dosimies uz Izraēlu spēcīgākajā sastāvā, kāds šobrīd iespējams. Komanda ir noskaņota cīnīties par katru punktu visās disciplīnās, lai kopvērtējumā izcīnītu pēc iespējas augstāku vietu un nākamajā čempionātā startētu pirmajā līgā. Uzdevums nebūs viegls, bet, ja būsim vienoti un parādīsim savu labāko sniegumu, viss ir iespējams.”
Latvijas komandai konkurenci sastādīs šādas valstis – Austrija, Islande, Moldova, Horvātija, Izraēla, Serbija, Kipra, Slovākija, Ungārija, Lietuva un Slovēnija.

Eiropas komandu čempionāts kopš iepriekšējām sacensībām pārgājis uz divu gadu ciklu. Iepriekšējā čempionātā Latvija piedalījās pirmajā līgā, bet nenosargāja vietu tajā. Pats augstākais līmenis ir Superlīga, kas šogad notiks Francijā, pirmo līgu uzņems Somija, otro līgu Izraēla, kamēr trešās līgas sacensības notiks Maltā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: