Pirms Latvijas kausa izcīņas finālspēles, kas notiks jau šovakar, komentārus sniedza FK Ventspils galvenais treneris Pols Ašvorts un Riga FC galvenais treneris Jevgeņijs Perevertailo.

«Mēs, protams, ar nepacietību gaidām finālspēli. Jebkurai komandai ir svarīgi sasniegt kausa izcīņas finālu, jo tas ir augsts prestižs un iespēja iegūt trofeju,» pauž Pols Ašvorts. «Uzskatu, ka Riga FC ir šī mača favorīti, jo ziemā viņi iztērējuši ellīgi daudz naudas. Viņu mērķis ir iekļūt Eirokausos, bet tam iztērēts tik daudz, ka šī mērķa izpildei uz komandu ir liels spiediens no vadības puses. Tāpēc, manuprāt, viņi būs fināla favorīti.»

«Vienmēr, kad komandā ienāk jauns galvenais treneris, ir periods, kad tai viss iet no rokas. Jauns treneris vienībā allaž ienāk ar entuziasmu un citu autoritāti. Tas noteikti pretiniekiem palīdz,» par izmaiņām Riga FC treneru korpusā – jau pēc pirmajām Virslīgas spēlēm darbu zaudēja iepriekšējais galvenais treneris Vladimirs Volčeks – izteicās Ašvorts.

«Protams, visi grib uzvarēt, un arī es gribu iegūt šo trofeju, tomēr es nedomāju par sevi – es domāju par komandu. Uzvara būtu svarīga visam mūsu klubam, jo šis ir divdesmitais FK Ventspils pastāvēšanas gads. Mēs esam vecākais klubs Virslīgā. Mūsu pilsēta šo klubu ir atbalstījusi jau 20 gadus, tāpēc būtu jauki iegūt mūsu septīto kausa izcīņas trofeju,» atzīmē angļu speciālists, kurš ir priecīgs par iespēju atgriezties uz Skonto stadiona zāliena. «Skonto stadions noteikti ir labākais stadions Latvijā, turklāt Rīgā mačam ir iespējams piesaistīt lielāku līdzjutēju skaitu. Ir svarīgi, lai šādi mači notiktu labākajos stadionos.»

«Mums nepieciešams atjaunot spēkus. Spēles pašlaik seko cita citai, tāpēc vairāk koncentrējamies spēku atjaunošanai,» pirms mača pauž nesen Riga FC galvenā trenera amatā apstiprinātais krievu speciālists Jevgeņijs Perevertailo. «Pret FK Ventspils attiecamies ar lielu cieņu, tā ir organizēta, spēcīga un disciplinēta komanda. Jāsaprot, ka šādās finālspēlēs abu pretinieku izredzes ir pilnīgi vienādas. Ļoti daudz būs atkarīgs nevis no taktiskajiem risinājumiem, bet no spēlētāju pašatdeves un noskaņošanās cīņai. Svarīgi būs tiekties pēc uzvaras.»

«Mēs gatavojamies no spēles uz spēli, taču informāciju par FK Ventspils komandu esmu ievācis. Pirms fināla veiksim rūpīgāku analīzi, apskatot viņu raksturīgākās darbības gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Jāatrod mums vislabāk piemērotais taktiskais risinājums,» uzsver treneris. «Mēs ļoti vēlamies uzvarēt. Tas būtu nozīmīgs notikums visam mūsu klubam, kā arī vēl viens solis uz priekšu un motivācija nākotnei. Galu galā – mums pagaidām titulu nav,» piebilst Perevertailo, atgādinot, ka uzvaras gadījumā Rīgas klubs nopelnīs tiesības pārstāvēt Latviju UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. «Cik esmu paguvis pieredzēt, pretestības līmenis Latvijas futbolā katrā spēlē ir iespaidīgs, ir daudz spēkos līdzīgu komandu. Tā ir labvēlīga vide futbola izaugsmei, jo šeit notiek ļoti intensīva cīņa. Ir daudz interesantu spēlētāju un labs futbola līmenis.»

Latvijas kausa izcīņas fināls risināsies trešdien, 17. maijā, plkst. 20.15 Skonto stadionā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: