Venta 2002 hokejisti trīs maču sērijā ar 2:1 pieveica Tukums/Stiga RM komandu un pirmo reizi kluba vēsturē iekļuva Latvijas 1. līgas čempionāta finālā.

Ventspilnieki pusfinālu sāka ar uzvaru 4:1 savā mājās, bet sērijas otrajā mačā Tukumā tika piedzīvots zaudējums 2:3 (vārti Edgaram Cgojevam, Kristeram Bergmanim). Izšķirošā cīņa par vietu finālā risinājās jau nākamajā dienā, bet ventspilnieki dažādu iemeslu dēļ uz šo maču varēja pieteikt vien piecus aizsargus.

Tomēr, ja komanda tik lieliski spēlē uzbrukumā, kā tas Ventai sanāca šajā spēlē, par aizsardzību var uztraukties mazāk. Pirmajā periodā ventspilnieki panāca 2:0, pēc otrā bija vadībā 5:2, bet visā mačā svinēja uzvaru 7:4, tā arī nopelnot ceļazīmi uz finālu! Divi vārti šajā spēlē Nika Bērziņa kontā, bet pa vieniem sameta Artūrs Homjakovs, Jānis Golubovičs, Deniss Kateriničs, Edgars Markuns un Oskars Grigulis.

Venta 2002 finālā tiksies ar HK Liepāja/Juniors komandu, kas arī trīs maču sērijā pieveica sezonas galvenos favorītus daugavpiliešus. Pusfinālu pret Daugavpili jaunie liepājnieki uzsāka mājās, pieveicot viesus papildlaikā. Pirmajā atbildes spēlē regulārā čempionāta uzvarētāji pārliecinoši revanšējās ar 7:3, bet 20 sekundes pirms spēles beigām notika liels kautiņš, kura rezultātā seši spēlētāji kopā saņēma 57 soda minūtes.

Izšķirošajā spēlē liepājniekiem izdevās iespaidīga atriebība - astoņas ripas ielidoja daugavpiliešu vārtos, bet īpaši centīgs bija Aleksandrs Novikovs, kurš noformēja hat-trick. Liepāja/Juniors otro gadu pēc kārtas tika 1. līgas finālā, revanšējoties Daugavpils komandai par pagājušā gada zaudējumu zelta sērijā.

1. līgas finālā komandas cīnīsies līdz trīs uzvarām. Pirmās spēles notiks 18. un 19. aprīlī Ventspilī, savukārt 21. aprīlī un, ja nepieciešams 22. aprīlī spēles tiks aizvadītas Liepājā. Ja kāda no spēlēm beigsies neizšķirti, tad sekos piecu minūšu papildlaiks formātā četri pret četri, ja arī tad vārti netiks gūti, tad uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā. Izņēmums ir sērijas piektā spēle - ja tāda notiks, tad komandām būs desmit minūtes, lai gūtu vārtus formātā pieci pret pieci, bet ja tas neizdodas, tad sekos pēcspēles metieni. Regulārajā čempionātā vienības tikušas četras reizes, trīs uzvaras ir liepājniekiem, viena ventspilniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kuzmičš 16.04.2017, 17:38:45

    Super! Malači Venta. Otrdien visi ejam atbalstīt mūsējos.

  • 0
    Arnis 17.04.2017, 11:55:13

    Jāiegūst pirmā vieta un jādodas uz Virslīgu!!! Jums tas ir pa spēkam!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: