BK "Ventspils" Čempionu līgas izslēgšanas spēļu pirmajā mačā savā laukumā ar 74:67 pieveica itāļu Umana Reyer

1.ceturtdaļa. BK Ventspils starta piecinieks: Dīns, Šķēle, Janičenoks, Žeļonis un Zaķis. Mača ievads paiet Zaķa zīmē. Viņš uzvar centra iemetienu, gūst pirmos punktus un ar piezīmi dod pretiniekam iespēju trīspunktu gājienam. Te vēl Zaķis tiek nobloķēts, taču maķenīt vēlāk viņš gūst vēl divus punktus un beidzoties trešajai minūtei 6:3. Zaķim punktu gūšanā līdzi tur Janičenoks (četri punkti), bet, kad ceturtdaļas vidū Dīns realizē pirmo trejaci, pavisam nemanot rezultāts ir kļuvis 11:5. Līdz pat pusotra minūti pirms ceturtdaļas beigām izdodas saglabāt vadību, taču to pārtrauc viesu tālmetiens (14:15). Vairāk kā trīs minūtes ventspilnieku uzbrukums ir sasalis, kuru atkausē Jakoviča caurgājiens. Ejot pārtraukumā viena punkta deficīts – 16:17. Pirmajā ceturtdaļā Kārlis Muižnieks ir iznatojis 10 no 11 pieteikumā ierakstītajiem spēlētājiem (nespēlēja tikai Leimanis), bet viņa kolēģis pretinieku nometnē izmantojis par vienu spēlētāju mazāk.

2.ceturtdaļa. Arī otrā ceturtdaļa iesākas ar nepieklājīgi ilgu klusumu uzbrukumā. Pa pretinieku grozu tiek mests daudz (Jakovičs, Ate, Žeļonis) un no visdažādākajām situācijām, taču pārsvarā tie ir apgrūtināti. Tikai pēc 2:30 minūtēm Ates tālmetiens izkustina rezultātu un panāk izlīdzinājumu (19:19). Kamēr ventspilnieki meklē taisnākos ceļus uz pretinieku grozu, kamēr katrs gūtais grozs ir kā mazi svētki, ceturtdaļa ir jau vidū un Kārlis Muižnieks ir spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Ceturtdaļas rezultāts ir 5:12, bet kopējais – 21:29. Arī nākamās divas minūtes nav ar gūtajiem punktiem bagātas, taču atšķirība tā, ka to laikā viesiem neizdodas papildināt savu krājumu, kamēr Janičenokam izdodas divus punktus vērtais caurgājiens (23:29). Ar regulāru punktu gūšanu no abu komandu puses neizcēlās arī atlikušās minūtes puslaikā, taču labā ziņa ir tā, ka tieši ventspilnieki pirmo puslaiku pabeidza ar rezultatīvu metienu (Šķēle) un lielais pārtraukums sagaidīts ar 30:33.

Puslaikā esam izcīnījuši vairāk atlēkušo bumbu (24:22), izdarījuši mazāk rezultatīvu piespēļu (6:8), taču -3 iegūts uz sliktāka procenta divpunktu metienos – 34% pret 47%. Viesiem bijis lielāks rezervistu pienesums (8:18), arī ātrajos uzbrukumos gūts divreiz vairāk punktu (2:4), taču esam guvuši vairāk punktu no soda laukuma (16:12).

3.ceturtdaļa. Arī otrais puslaiks, līdzīgi kā mača sākums, iesākas ar Zaķa aktivitātēm. Vien atšķirība tā, ka tās nedeva vajadzīgo efektu, Pirmo divu minūšu laikā Zaķim bija trīs iespēja gūt punktus, taču neko vairāk kā vienu izprovocētu piezīmi neizdevās iegūt. Toties Janičenoka dzīvīgums izprovocēja viesus uz nesportisko pārkāpumu, kurš tika pārsvērsts paša realizētajos soda metienos un Dīna precīzajā tālmetienā. Tā pēc 2:30 minūtēm tika atgūta vadība (37:36). Lielu svārstību rezultātā līdz ceturtdaļas beigām vairs nav, taču visu laiku 1-3 punktu vadību sargā viesi, bet pēdējais spēles cēliens tiek sagaidīts ar 49:50.

4.ceturtdaļa. Uzreiz atgūt vadību neizdodas, kaut šādas iespējas ir vairākas (Jakovičs, Žeļonis), taču panākt neizšķirtu gan un to izdara Ate ar tālmetienu – 52:52. Vēl vairāk, kad ir nospēlētas 2:15 minūtes, viesi ar elkoņu palīdzību izkārto jau sešu punktu pārsvaru (52:58). Lai glābtu situāciju, aizsardzībā tiek ieslēgti citi apgriezieni, arī uzbrukumam ir pavisam citi ātrumi un pats galvenais, pavisam cita rezultativitāte. Ventspilniekiem pietiek ar nepilnām divām minūtēm lai Janičenoks, Kempbels un Jakovičs kārtējo reizi panāktu līdzsvaru (58:58) un tas vismaz uz mirkli tiek apstādināts ar viesu pieprasīto minūtes pārtraukumu… Beidzot notiek tas, uz ko tiek gaidīts teju visu spēli. Krietni uzkarsis ir Māris Gulbis un viņa septiņi pēc kārtas gūtie punkti dod sen neredzētu pārsvaru – 65:61. Sākoties pēdējai minūtei Dīns aizsardzībā nozog bumbu, viens pats aizskrien līdz Venēcijas grozam un trešo reizi spēlē panāk lielāko pārsvaru – +6 (72:66). Dīna pozitīvā zagļa instinkts pēdējā minūtē nostrādā vēlreiz un 27 sekundes pirms mača beigām +7 (74:67). Šīm Dīna pēdējās minūtes aktivitātēm var izrādīties ļoti augsta vērtība…

BK Ventspils - Umana Reyer (Itālija) 74:67 (16:17, 14:16, 19:17, 25:17)

Ventspils: Dīns 16, Gulbis 12 (7 ab), Janičenoks 10, Zaķis 10 (12 ab), Kempbels 10, Ate 8, Jakovičs 4, Šķēle 2, Žrļonis 2

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ozols 08.02.2017, 08:21:10

    Zaķis savus būtu sametis,brauktu lielākā plusā :) :) :) Ronald !!! Tas aklais metiens ???? Briesmīgs.

  • 0
    es 09.02.2017, 15:39:04

    Jāuzteic Gulbja un Dīna spēle uzbrukumā pēdējā ceturtdaļā. ;)

    Zaķis nospēlēja savu sliktāko spēli šosezon BCL (vismaz starp visām mājas spēlēm). Steidzami vajadzīgs papildinājums. Gan jau arī katra no LBL vadošajām komandām piesaistīs vēl vismaz pa spēlētājam.

    No otras puses, itālieši izmeta par 6 trīspunktniekiem vairāk, bet trāpīja tikpat, cik Ventspils.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: