Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs risinājās kvalifikācijas sacensības kārtslēkšanā vīriešiem. Mareks Ārents pārvarēja 5.45 metru augstumā novietoto latiņu un finālam nekvalificējās, toties to spēja paveikt Pauls Pujāts, kurš veica 5.60 metrus.

Automātiskā kvalifikācijas norma bija 5.75 metri, bet otrs veids, kā iekļūt finālā, bija nonākt starp 12 labākajiem pēc rezultāta kvalifikācijā. Pauls Pujāts sāka A grupā, Mareks Ārents startēja B grupā, taču abu grupu kārtslēcēji veica mēģinājumus paralēli. Abi mūsējie sāka ar pirmajā mēģinājumā pieveiktiem 5.30 metriem. Ārents ar pirmo reizi pārvarēja arī 5.45 metrus un pēc kāda laiciņa to pašu otrajā grupā izdarīja Pujāts.

Tālāk abi latviešu kārtslēcēji cīnījās ar 5.60 metru augstumā novietoto latiņu – Ārentam ar pirmo mēģinājumu šis augstums nepadevās, bet Pujāts ar šo augstumu jau ar pirmo reizi tika galā. Diemžēl Ārents nepārvarēja 5.60 metrus arī ar otro un trešo lidojumu, kā rezultātā latvietim sacensības noslēdzās un 12 finālistu pulkā iekļūt neizdevās. Ārentam 16.-20. vieta starp 30 startējušajiem kārtslēcējiem.

Pujāts tālāk mēģināja pārlēkt 5.70 metrus. Lai gan nevienā no trim mēģinājumiem tas neizdevās, latvietis iekļuva starp 12 finālistiem.

Sacensības noslēgusi daudzcīņniece Laura Ikaniece-Admidiņa, kura, lieliski aizvadot cīņu pēdejo dienu, spēja pakāpties uz ceturto vietu, no bronzas atpaliekot vien par 38 punktiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: