Ventspils jaunais basketbolists Klāvs Čavars Spānijas kluba Gankanārijas ''Herbalife'' piedāvājumu izvēlējies, jo šajā sistēmā saskatīja lielākas iespējas nekā citos variantos.

Jau vēstīts, ka Čavars parakstījis ilgtermiņa līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu "Gran Canaria", kurā spēlē arī Anžejs Pasečņiks.

''Man izteica piedāvājumus vairākas komandas, tajā skaitā arī Latvijas klubi, tomēr izvēlējos "Gran Canaria", jo tur būtu individuāla pieeja un lielākas izaugsmes iespējas. Anžejam apjautājos par apstākļiem, kādi ir klubā, bet vairāk neko nerunājām,'' teica Čavars.

Čavars sākumā trenēsies kopā ar galveno komandu, bet pēc tam tiks izlemts, kur viņš turpinās spēlēt. "Gran Canaria" otrā komanda spēlē pēc spēka ceturtajā līgā.

''Šobrīd vēl nezinu, kurā komandā nonākšu. Ja baidītos par to, ka nonākšu zemākā līmenī nekā LBL, tad paliktu Latvijā. Grankanārijas klubā ir iespējas attīstīties un izaugt,'' komentēja basketbolists.

Ventspilī basketbola pamatus apguvušais Čavars bijis vairāku Latvijas jauniešu izlašu sastāvos. Eiropas U-20 čempionātā, kur latvieši pagājušajā nedēļā izcīnīja sesto vietu, Čavars vidēji spēlē guva 13,4 punktus un savāca 8,3 bumbas zem groziem.

''Turnīra laikā viņi mani uzrunāja, bet pēc tā beigām parakstījām līgumu. Nezinu, vai mans sniegums turnīrā varēja ietekmēt viņu lēmumu. Ja nav izcīnītas medaļas, tad ir kur vēl augt. Galvenais ir komandas rezultāts, nevis individuālais sniegums,'' secināja Čavars.

Uz Spāniju devušies daudzi jaunie Latvijas basketbolisti, taču ne visiem izdodas nostiprināties klubu sistēmu augšgalā.

''Par plānu B, ja kas neizdodas, nedomāju. Manā līgumā šādām situācijām ir vairāki nosacījumi, taču koncentrējos tikai uz plānu A,'' uzsvēra basketbolists.

Paralēli basketbolista gaitām Čavars Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiālē studē bakalaura programmu reģionālās attīstības un pilsētekonomikas inženierijā.

''Kamēr esmu Spānijā, pagaidām ņemšu akadēmisko atvaļinājumu. Varbūt uz vietas ir kādas iespējas turpināt studijas, par tālmācību īsti nezinu. Tomēr universitāti vēlētos pabeigt, jo augstākā izglītība ir ļoti svarīga. Profesionālo basketbolu apvienot ar studijām nav viegli. Ja ir kāds tālāks izbraukums, jārunā ar pasniedzējiem, kuri panāk pretī. Savukārt klubā treneris ļāva uz treniņiem ierasties nedaudz vēlāk,'' stāstīja Čavars.

Čavars iepriekšējā sezonā pārstāvēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Liepāja"/"Triobet", kuras sastāvā Latvijas čempionātā 42 spēlēs guva vidēji 7,3 punktus mačā un savāca 5,2 atlēkušās bumbas. Aizvadītajā sezonā Čavars tika atzīts par visvairāk progresējušo LBL spēlētāju.

Ja sezonas sākumā basketbolists tikai dažos mačos bija laukumā vairāk nekā desmit minūtes, tad, sākot no februāra, lielākoties laukumā tika pavadītas vairāk nekā 20 minūtes.

''Visu sezonu strādāju un gatavojos jebkurā laikā doties laukumā, biju gatavs šīm minūtēm. Sezona Liepājā man iedeva pārliecību, spēju apzināties savas spējas un to, ka basketbolu var spēlēt ar prātu. Esmu pateicīgs komandai, ka mani novērtēja un nebaidījās ņemt sastāvā spēlētāju no LBL2 komandas,'' stāstīja Čavars.

Pirms pievienošanās ''Liepāja''/''Triobet'' komandai Čavars trīs sezonas spēlēja LBL2 komandā ''Ventspils Augstskola'', kā arī piedalījās LBL turnīrā ''LMT Basketbola akadēmijas'' un Latvijas U-18 izlases sastāvā.

''Vislielāko ieguldījumu manā karjerā līdz šim devusi Ventspils jauniešu basketbola sistēma - treneri Juris Petrovs, Andris Gūtmanis, īpaši pirmais treneris Gints Fogels, kā arī basketbola klubs ''Ventspils'' un Ralfs Pleinics.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: