Ventspils dome piešķīrusi papildu finansējumu bērnu un jauniešu hokeja klubam Venta 2002.

Ventspilī, tāpat kā visā Latvijā, bērnu un jauniešu sports attīstās divos virzienos – sporta skolās un sporta klubos. Ventspilī sporta skolā Spars, kuras darbību pilnībā nodrošina Ventspils pašvaldība, 10 sporta veidos trenējas 1100 bērni un jaunieši. Taču arī klubos, ko dibinājušas privātpersonas un interešu grupas, ventspilnieku jaunā paaudze piepilda savus sportiskos centienus – tajos sporta veidos, kas nav pārstāvēti sporta skolā. Ventspilī darbojas 34 sporta klubi, kuros iesaistīti vairāk nekā 1700 dalībnieki.

Ņemot vērā to, ka klubi veido mūsu pilsētas sporta dzīvi daudzveidīgāku un krāšņāku, kā arī rūpējoties par jaunās paaudzes pilnvērtīgām brīvā laika pavadīšanas iespējām, Ventspils pašvaldība līdzfinansē 20 bērnu un jauniešu sporta klubus, tai skaitā hokeja klubu Venta 2002.

Līdz šim hokeja klubu Venta 2002 finansiāli atbalstīja AS Ventbunkers un SIA «Ventspils nafta» termināls, taču diemžēl politisku apsvērumu dēļ šogad uzņēmumi atbalsta sniegšanu sporta klubam pārtraukuši. Tāpēc privātajam bērnu un jauniešu hokeja klubam Venta 2002 šajā gadā ar līdzšinējo pašvaldības līdzfinansējumu 98 749 eiro vairs nav iespējams nodrošināt pilnvērtīga mācību – treniņu darbu.

Lai risinātu tālākas pastāvēšanas jautājumu, hokeja klubs pēc palīdzības vērsās pie Ventspils pašvaldības, kas kopā ar Venta 2002 valdi, treneriem un jauno hokejistu vecākiem centās atrast labāko risinājumu kluba darbības veiksmīgai turpināšanai, lai bērniem un jauniešiem nepasliktinātu treniņu apstākļus, kā arī nodrošinātu dalību sacensībās.

Pašvaldība jautājumu atrisināja, piešķirot klubam papildus plānotajam finansējumam vēl 38 785 eiro. Tātad šogad hokeja klubam Venta 2002 iedalīti līdzekļi 137 534 eiro apmērā – pašvaldības finansējums nodrošinās sporta bāzu apmaksu 69 931 eiro, tai skaitā par 900 ledus stundām, 56 stundām vieglatlētikas manēžā, kā arī komandu dalībai Latvijas Bērnu un jauniešu hokeja čempionāta transporta apmaksai 21 000 eiro. Tāpat finansējums nodrošināts septiņām pedagoģiskajām likmēm (kas ir par divām likmēm vairāk nekā iepriekš) treneru darba apmaksai 43 603 eiro, arī audzēkņu spēļu licenču iegādei 3000 eiro. Tādējādi pašvaldības finansējums nodrošināts 170 audzēkņiem sešās apmācību grupās, no jaunākās līdz 19 gadīgu jauniešu vecuma grupai.

Turklāt Ventspils pašvaldība plāno šādu finansējumu nodrošināt hokeja klubam Venta 2002 arī turpmākos trīs gadus, lai klubs varētu plānot darbību atbilstošajam finansējumam.

Hokeja kluba Venta 2002 valdes loceklis Oļegs Sorokins ir pateicīgs Ventspils pašvaldībai par atbalstu klubam un piešķirto papildu finansējumu: «Klubā Venta 2002 trenējas ap 180 bērnu, taču pašvaldības atbalsts skar ne tikai viņus, bet arī to vecākus, kuru tēriņi tādējādi samazināsies. Hokejs nav lēts, taču tautā mīlēts sporta veids.»

Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Guntis Blumbergs uzsver, ka pašvaldības sadarbība ar hokeja kluba valdi un tā dalībnieku vecākiem problēmas risinājumā ir bijusi veiksmīga: «Pašvaldībai ir svarīgi, lai jaunā paaudze brīvajā laikā būtu nodarbināta – nevis slaistītos pa ielām, bet sportotu, dziedātu, dejotu utt. Hokeja klubs Venta 2002 ir pierādījis sevi kā nopietns sportisks spēks jaunatnes audzināšanā. Tāpēc bija svarīgi atrast kompromisu kluba veiksmīgai darbībai arī turpmāk. Mēs atbalstām visus Ventspils bērnus un jauniešus – neatkarīgi no tā, vai viņi trenējas sporta skolā vai nodarbojas ar sportu klubos.»

Diemžēl hokeja kluba valdes loceklis Aivis Landmanis savos izteikumos maldīgi apgalvojis, ka pašvaldība bremzē hokeja kluba attīstību un izaugsmi. Gluži pretēji – salīdzinot ar citiem Ventspils pilsētas sporta klubiem, kuriem pašvaldība sniedz materiālu palīdzību, hokeja klubam Venta 2002 ir vislielākais finansiālā atbalsta pieaugums. Tas nodrošināts kopš 2002. gada un ir pieaudzis no 14 500 eiro līdz 137 534 eiro šajā gadā. Skaitļi runā paši par sevi...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: