Sestdien un svētdien futbola stadionā Katoļu ielā 40 notiks Latvijas lakrosa čempionāta finālspēles.

Par šīs sezonas čempiona titulu cīnīsies četras Latvijā vadošās vīriešu lakrosa komandas. Svētdien, finālspēļu noslēgumā notiks arī svinīga apbalvošana.

Sestdien, 4.jūnijā spēkiem mērosies:

  • plkst. 12:00 komandas Archer Lacrosse un RJTC

  • plkst. 14:00 komandas Druva Dynamite un Mītava/LLU

Svētdien, 5.jūnijā savā starpā cīnīsies:

  • plkst. 11:00 komandas RJTC un Mītava/LLU

  • plkst. 13:30 komandas Druva Dynamite un Archer Lacrosse

Ap plkst. 15:00 notiks svinīga apbalvošana.

Pēc aizvadītās sezonas čempionāta spēlēm, kā arī veiksmīgi notikušās Latvijas lakrosa izlases kandidātu treniņnometnes Ventspils sporta bāzēs, komandas izteikušas vēlmi Ventspilī spēlēt atkal. Spēlētāji atzinuši labo laukuma kvalitāti un citus sportistiem labvēlīgus apstākļus pilsētā, tādēļ Latvijas lakrosa federācija arī šogad gan čempionāta finālspēles, gan izlases kandidātu treniņnometni rīko tieši Ventspilī.

Lakross ir viens no senākajiem sporta veidiem Ziemeļamerikā, ar ko nodarbojušies indiāņi, lai attīstītu vīros spēku un risinātu konfliktus. Lakross ir komandu sporta spēle, ko spēlē ar īpašām nūjām, kuru galos ir trijstūrveida tīkliņi, un bumbiņu. Spēles mērķis – piespēlējot bumbiņu pa gaisu komandas biedriem, iemest to pretinieku vārtos.  Lakrosa laukums ir 100 x 55 metru liels, bet Latvijā to parasti spēlē uz mākslīgajiem futbola laukumiem.

Sakarā ar labvēlīgo un kvalitatīvo sporta infrastruktūru Ventspilī, Latvijas Lakrosa federācija ir vairākkārt izteikusi priekšlikumus par lakrosa kustības ieviešanu arī Ventspilī. Pašlaik biedrība „DV Sport Management” un federācija veic sarunas, potenciālo treneru piesaisti, kā arī apzina citus priekšnosacījumus, lai, iespējams, tuvākā laikā lakrosu varētu apgūt un spēlēt arī Ventspilī.

Latvijā pašlaik darbojas 8 vīriešu lakrosa komandas un 4 sieviešu lakrosa komandas. Ik gadu no vadošajām komandām tiek atlasīti kandidāti iekļūšanai Latvijas lakrosa izlasē, kas pārstāv valsti Eiropas un Pasaules čempionātos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Ventiņheiteris 01.06.2016, 15:23:24

    Labvēlīga un kvalitatīva sporta infrastruktūru jau ir, tagad arī sportiskos rezultātus vajadzētu sasniegt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: