Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" FIBA Eiropas kausa otrā posma otrajā spēlē šodien savā laukumā uzņem Beļģijas komandu Antverpenes "Giants", kas šajā turnīrā vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.

Tāpat kā "Giants", arī "Ventspils" turnīra pirmajā posmā bija viena no sešām komandām, kas tika pie maksimālā rezultāta - sešās spēlēs tikai uzvaras. Tomēr otrā posma pirmajā mačā ventspilnieki ar 64:88 piekāpās Čehijas čempionei Nimburkas ČEZ, bet "Giants" turpināja savu uzvaras gājienu, jo ar 94:73 uzveica Sofijas "Lukoil Academic" no Bulgārijas.

Antverpenes komandas pamatkodolu veido leģionāri - komandas sastāvā ir seši amerikāņi, kā arī viens Beļģijas un Ugandas dubultpilsonis. Tieši amerikāņu leģionāri FIBA Eiropas kausa turnīrā atrodas komandas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Ar vidēji 18,0 punktiem mačā rezultatīvākais komandas spēlētājs šajā turnīrā ir Kvame Vons.

Dažādos turnīros "Ventspils" ar Beļgijas klubiem tikusies 11 reizes, sešos mačos izcīnot uzvaras.

Jaunajā turnīrā pirmajā posmā piedalījās 56 komandas no visas Eiropas, bet otro posmu sasniedza 32 labākās vienības. Otrajā posmā tās sadalītas astoņās grupās pa četrām komandām katrā, kas vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: