2015. gada 7.augustā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta 2. punkta (slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas).

Par aizdomās turēto pēc minētā panta, kā arī pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas ( šaujamieroča, munīcijas glabāšana, nēsāšana bez attiecīgas atļaujas) tika atzīts 1939. gadā dzimis vīrietis, piemērojot viņam arī procesuālo drošības līdzekli – apcietinājumu. Pirmstiesas izmeklēšanas darbības turpināja VP KRP Kriminālpolicijas nodaļas Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki.

 

2015. gada 6. augustā kādā dārzu kooperatīvā Tārgales pagastā Ventspils novadā dārza mājas pagalmā tika atrasti divu cilvēku – 1988. gadā dzimuša vīrieša un sievietes – līķi ar šautām brūcēm.

 

Aizdomās turētais par pastrādāto slepkavību tika aizturēts tās pašas dienas vakarā. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidroti apstākļi, kādos pastrādāta aukstasinīgā slepkavība. Vīrietis tādējādi “atdarījis” par tajā pašā dienā notikušu konfliktu ar mirušo vīrieti.

 

Izmeklēšanas gaitā nozīmēta trasoloģiskā ekspertīze, DNS ekspertīze, vairākas tiesu medicīniskās ekspertīzes, ballistiskā ekspertīze. Aizdomās turētajam tika nozīmētas arī tiesu psihiatriskās ekspertīzes, no kuru atzinuma redzams, ka vīrieti saistībā ar viņam inkriminēto nodarījumu var saukt pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

 

Pērnā gada 30.decembrī kriminālprocess tika nosūtīts Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turēto.

 

Jau ziņojām, ka dubultslepkavība, kas notika Ventspils novada Tārgales pagastā, izdzēsa Latvijas Nacionālās operas un baleta kora mākslinieka, baritona Igora Martaka un viņa sievas Viktorijas dzīvības.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: