Arī šajā starpsezonu periodā Virslīgas klubiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkus Ziemas kausā, kas risināsies jau ceturto reizi. Šoreiz kausa izcīņā gan piedalīsies tikai Virslīgas klubi, lai gan pirms tika aicinātas komandas arī no 1. līgas tabulas augstākajām vietām.

Šonedēļ notikusi turnīra apakšgrupu izloze, kas FK Ventspils saveda kopā ar čempionu FK Liepāja, BFC Daugavpils un Virslīgas jaunpienācēju Dinamo/Caramba. Otrajā grupā spēlēs Skonto, FK Jelgava, Spartaks un FS Metta/LU. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet pārējās divas cīnīsies par 5.–8. vietu. Turnīrs no 18. janvāra līdz 20. februārim risināsies Skonto hallē, spēles notiks katru darbdienu no pirmdienas līdz ceturtdienai ar vienādu sākuma laiku – plkst. 13.15. Izņēmums būs fināls, kas risināsies sestdien. Ventspilnieki pirmo maču aizvadīs 20. janvārī, tiekoties ar daugavpiliešiem. Pagājušajā gadā Ziemas kausa finālā triumfēja Skonto, ar 3:1 pieveicot FK Liepāja. Savukārt ventspilnieki, aizvadījuši grupas spēles (2:0 pret BFC Daugavpils, 5:1 pret Metta/LU, 0:5 pret Skonto), no tālākās cīņas izstājās, jo devās uz treniņnometni Turcijā.

Jāpiebilst, ka pērn šo turnīru iesāka desmit komandas, taču no distances drīz vien tika noņemta Rīgas Daugava, kas turpinājumā vispār pazuda no Latvijas klubu futbola kartes. Vēl pirms gada turnīru nebeidza Jūrmalas futbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: