FIBA Eiropas kausa I grupā lieliski spēlēt turpina Kārļa Muižnieka trenētā ''Ventspils'' komanda. Šovakar savā laukumā otro reizi izdevās pārspēt Lietuvas vienību ''Pieno Zvaigzdes'' (86:67), gūt piekto uzvaru tikpat spēlēs un nodrošināt pirmo vietu grupā.

Lai arī turnīra ievadā divas reizes bija izdevies apspēlēt komandas kādreizējā trenera Gašpera Okorna ''Helios Suns'' un pa reizei pieveikt arī poļu ''Turow'' un lietuviešu ''Pieno žvaigzdes'', kas tādējādi deva izcilu 4-0, nekad ventspilniekiem vēl nebija garantēts, jo pa divām uzvarām bija gan ''Turow'', gan ''Pieno žvaigzdes''. Visus jautājumus mūsējie noņemt varēja šovakar, jo bija skaidrs, ka uzvaras gadījumā ''Ventspils'' garantēs pirmo vietu grupā.

Mača ievadā līdera cienīgu sniegumu demonstrēja Kristaps Janičenoks, kurš realizēja divpunktnieku, izkārtoja divas situācijas partneriem, un ''Ventspils'' ļoti ātri ieguva 6:0 pārsvaru. Lai arī pretiniekiem izdevās atbildēt ar tālmetienu (6:3), turpinājumā divus trejačus pēc kārtas realizēja mājinieku saspēles vadītājs Kvemeins Mičels - 12:3. Tik graujošu pārsvaru sniegumā saglabāt neizdevās, un pēc desmit minūtēm tablo vēstīja 23:18 par labu mājiniekiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā ilgāku laiku lietuvieši turējās tuvumā, bet ceturkšņa vidū ventspilnieki trīs minūšu laikā veica 10:0 izrāvienu, kas sniedza lielāko pārsvaru - 41:27. Diemžēl arī šajā spēlē ''Ventspilij'' bija problēmas ar stabilitāti, un rezultāta starpība līdz puslaika beigām pakāpeniski samazinājās, mājiniekiem saglabājot intrigu pirms spēles otrā puslaika - 45:39.

Pēc spēles pirmā puslaika Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sveica Ventspils sportistus par panākumiem pasaules, Eiropas čempionātos, kā arī Eiropas Meistaru spēlēs vieglatlētikā senioriem.

FOTO: Lembergs sveic sportistus par panākumiem pasaules un Eiropas čempionātos vieglatlētikā senioriem!

Izšķiroša šajā cīņā bija spēles trešā ceturtdaļa, kurā mūsējie lieliski pastrādāja aizsardzībā, pretiniekiem neveicās metienos no distances, un pēc 30 minūtēm ''Ventspils'' bija ieguvusi komfortablu 63:47 pārsvaru. Nekas būtiski nemainījās arī spēles noslēdzošajās desmit minūtēs, ventspilnieki kontrolēja notikumus laukumā un noslēgumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 86:67.

Apskati FOTO!

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 12 punktiem bija Māris Gulbis, bet lieliska spēle Kristapam Janičenokam, kurš izcēlās ar desmit punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Pretinieku sastāvā 20 minūtes laukumā pavadīja latviešu centrs Lauris Blaus. Viņam četri punkti un trīs bumbas zem groziem.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: