Piektdien, 20. novembrī, Ventspils pilsētas dome apstiprināja saistošos noteikumus „Par pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai”.

Jaunie saistošie noteikumi, kuri stāsies spēkā ar 2016.gada 1.janvāri, aizstās pašlaik spēkā esošos, 2008.gadā apstiprinātos Ventspils pilsētas domes saistošos noteikumus.

Saistošajos noteikumos ir noteikta kārtība, kādā trūcīgie un maznodrošinātie jaunieši var saņemt pabalstu izglītības turpināšanai. Jaunajos saistošajos noteikumos, salīdzinot ar līdz šim spēkā esošajiem, tiek veikta pabalsta noapaļošana uz augšu līdz pilnam veselam skaitlim, jo pēc latu konvertācijas uz eiro pabalsts tika izteikts decimālskaitļos. Noapaļošanas rezultātā nedaudz palielināsies palīdzības apmērs.

 

Pašvaldības pabalstu var saņemt Ventspils pilsētā deklarētie trūcīgie un maznodrošinātie jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kuri mācās arodskolā, tehnikumā vai augstskolā pilna laika studijās un kuriem semestra vai sesijas vidējā atzīme nav zemāka par 6,5 ballēm.

 

Katra semestra pabalsta apmērs ir atkarīgs no jaunieša sekmēm, kāda līmeņa izglītības iestādē jaunietis mācās, kā arī no tā, vai izglītību iegūst mācību iestādē, kas atrodas Ventspilī vai citā administratīvajā teritorijā. Ņemot vērā iepriekš minēto, minimālais pabalsts semestrī ir 356 eiro apmērā, bet maksimālais – 846 eiro apmērā.

 

Ventspils pilsēta ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kura talantīgiem jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm piešķir sociālo pabalstu izglītības turpināšanai. Šādu pabalstu studentiem pašvaldība piešķir jau kopš 2003.gada.

 

2014.gadā pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai saņēma 37 jaunieši par kopējo summu 33,75 tūkst. eiro, bet 2015.gadā šo pabalstu saņem 24 jaunieši un tā izmaksai pašvaldība šogad ir izlietojusi 16,06 tūkst. eiro.

 

Ieinteresētās personas ar jaunajiem saistošajiem noteikumiem varēs iepazīties Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un dienesta filiālē Talsu ielā 39, kā arī Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales iela 4 (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: