Virslīgas pēdējās kārtas spēle starp FK "Jelgava" un FK "Ventspils" noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0, kas nozīmēja, ka ventspilnieki turnīru noslēdz ar bronzas medaļām, kamēr jelgavniekiem šoreiz jāsamierinās ar ceturto vietu.

Maču ļoti aktīvi sāka mājinieki, pirmās minūtes 15 sāncenšus nelaižot ne tikai sava soda laukumā tuvumā, bet gandrīz vai arī laukuma pusē. 5. minūtē soda laukumā skaisti krita Vjačeslavs Suškins, taču tiesnesis Andris Treimanis noteikumu pārkāpumu nesaskatīja, bet drīz vien Vitālijam Meļņičeko bija jārāda meistarība pēc tālsitiena. FK "Jelgava" spiediens lika sāncenšiem kļūdīties, taču izmantot kļūdas mājiniekiem nesanāca. Labākā iespēja pēc Meļņičenko kļūdas piespēlē radās Oļegam Malašenokam, bet viņš raidīja bumbu pāri vārtiem.

21. minūtē pirmo reizi spēlē iesaistījās Kaspars Ikstens, bet nekāda ventspilnieku ofensīva gan nesekoja. Ap 35. minūti jelgavnieki tika pie vairākām standartsituācijām (tajā skaitā – autiem), atkal lika spēlēt Meļņičenko, bet ļoti liela bīstamība pie vārtiem neradās. Jau puslaika izskaņā FK "Ventspils" beidzot izdevās ilgāku laiku nostiprināties sāncenšu laukuma pusē, bet bīstamus momentus izveidot tomēr nesanāca. Pēc pirmā puslaika uz tablo visai likumsakarīga joprojām dega divas nulles.

Otrais puslaiks sākās ļoti emocionāli – jelgavnieku moments, abu komandu pārkāpumi, strīdi, brīdinājumi. 57. minūtē pēc tāla Eduarda Tīdenberga centrējuma pie sitiena ar galvu tika Ģirts Karlsons, tomēr bumba lidoja garām tālajam stabam. Savukārt 65. minūtē FK "Jelgava" bija jāatklāj rezultāts. Rustams Sosranovs saņēma bumbu tuvu vārtiem, taču no asa leņķa neizdarīja sitienu, bet gan atspēlēja Gļebam Kļuškinam, bet pēc viņa raidījuma no metriem 11 bumbu uz vārtu līnijas atvairīja Ņikita Koļesovs.

Lai nodrošinātu medaļas, neizšķirts derēja ventspilniekiem, tāpēc saprotams, ka jelgavnieki uz priekšu devās arvien lielākiem spēkiem. Viesi meklēja iespējas pretuzbrukumos, un vienā tādā tika pie bīstama soda sitiena tieši pretī vārtiem, taču Oļega Laizāna sitienu atvairīja sieniņa, bet pēc stūra Antons Jemeļins ar galvu sita pāri. FK "Jelgava” turpināja uzbrukums, FK "Ventspils" centās ne tikai veidot pretuzbrukumus, bet arī ilgāk pieturēt bumbu, bet 85. minūtē karsti atkal bija pie Meļņičenko vārtiem. Eriba uz gala līnija apspēlēja Jemeļinu, izdarīja piespēli gar vārtiem, bet nevienam komandas biedram pielabot to nesanāca.

Mača izskaņa aizritēja cīņā, bet bez bīstamiem momentiem, kas bija pa prātam FK "Ventspils", un kompensācijas laikā kurzemnieki nekautrējās arī atklāti vilkt laiku. Sodīt par to sāncenšus jelgavniekiem neizdevās – 0:0, kas nozīmēja, ka ar bronzas medaļām kaklā sezonu beidz Pols Ešvorts un pārējie ventspilnieki.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: