Aizvadītajā nedēļas nogalē, Pekinas olimpiskajā stadionā „Putna ligzda” noslēdzies pasaules čempionāts vieglatlētikā, kurā piedalījās pieci Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases atbalsta programmas sportisti. Vislabākos panākumus guva Sinta Ozoliņa, kura ierindojās septītajā vietā sieviešu šķēpmešanas sacensībās, kas ir otrs augstākais rezultāts Latvijas sportistiem šajā pasaules čempionātā.

Šķēpmešanas sacensību kvalifikācijā piedalījās abas mūsu labākās šķēpmetējas – Madara Palameika un Sinta Ozoliņa, kur abas spēja raidīt šķēpu pāri 62,00m, kas garantē dalību 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr ar rezultātu 62,81m Ozoliņa kvalificējās finālam, bet Palameika ar 62,17m finālā iekļūt nespēja un ierindojās 13.vietā (viņai pietrūka 4cm). 62.17m ir visu laiku augstākais rezultāts, ar kuru pasaules čempionātā kāda šķēpmetēja nav tikusi finālsacensībās.

 

Finālā Sinta Ozoliņa  jau pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 62,20 metri un izdarīja nopietnu pieteikumu uz iekļūšanu astotniekā, kas dotu iespēju izpildīt vēl trīs metienus. Otrajā metienā šķēps piezemējās tuvāk (60,56), bet trešais mēģinājums viņai netika ieskaitīts. Nākamajos trīs mēģinājumos Sintai sasniegto rezultātu uzlabot vairs neizdevās - ceturtajā metienā viņa uzrādīja rezultātu 58,88 metri, bet piektais un sestais mēģinājums Ozoliņai netika ieskaitīts. Pirms četriem gadiem Tegu Sinta ar rezultātu 58,18 m bija tikai 18.vietā. Jau otro reizi izpildīta arī olimpiskā kvalifikācijas norma. Sintas septītā vieta Latvijas vieglatlētu Pekinā ieņemto vietu rangā ir otrā labākā – aiz Lauras Ikaunieces-Admidiņas trešās vietas un bronzas medaļas.

 

Mūsu soļotājs Arnis Rumbenieks 50 kilometru garo ceļu veica četrās stundās, 28 minūtēs un 55 sekundēs, ierindojoties 38.vietā.

 

Latvijas vadošais kārtslēcējs Mareks Ārents pārvarēja 5,55 metru augstumu, ar ko nepietika, lai kvalificētos finālam. Normatīvu (5,70 metri) izpildīja 16 sportisti. Mareks Ārents ar pirmo mēģinājumu uzveica pirmos trīs augstumus – 5,25, 5,40 un 5,55 metri. Nākamais šķērslis Latvijas kārtslēcējam bija personiskā rekorda atkārtošana, tomēr 5,65 metru augstumā esošo latiņu neizdevās pārvarēt nevienā no trim mēģinājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: