Augstas intensitātes funkcionālā fitnesa jeb CrossFit kustība kļūst arvien populārāka un pamazām pārņem arvien lielāku skaitu Latvijas pilsētu. Ir acīmredzams, ka sportistu sagatavotības līmenis aug, un vislabāk par to var pārliecināties sacensībās.

Jau otro reizi CrossFit veida sacensības tiek organizētas arī Ventspilī, Ventspils piedzīvojumu parkā. Un ventspilnieku “odziņa” ir slēpošanas kalns. Vismaz viens sacensību uzdevums paredz sportistu cīņu ar slēpošanas kalnu, kuru ne visiem izdodas uzvarēt.

Jau otrās “Xpower spēka un izturības spēles” norisināsies 2015. gada 15. augustā, un tajās dalību ir apstiprinājuši gandrīz 70 atlēti gan no dažādām Latvijas pilsētām, gan arī no Igaunijas. Dalību ir pieteikušas 23 dāmas un 44 kungi, kuri sadalīti divās dalībnieku klasēs – RX jeb elites grupā, kā arī Sport grupā, kurā startēs mazāk pieredzējuši sportisti.


Sacensību ietvaros dalībniekiem būs jāsacenšas trīs dažādos uzdevumos, kuros nāksies pierādīt spējas gan strādāt ar sava ķermeņa svaru, gan arī ar pielikto svaru, izmantojot vingrošanas stieni, vingrošanas rinķus, svaru stieni, svaru bumbas, lecamauklas. Sacensības no sportistiem prasīs vispārēju fizisko sagatavotību, kas ietver sevī gan spēka, gan ātruma, gan izturības īpašības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: