20. martā Ventspils Jaunrades namā notika Ventspils pilsētas un novada skolēnu spartakiādes sacensības dambretē, kuras organizēja dambretes pulciņa skolotājs Andris Sametis. Piedalījās 43 skolēni no sešām pilsētas un novada skolām.

Pēc trīs stundu spraigām cīņām tika noskaidroti uzvarētāji divās vecuma grupās. U-11 grupā meitenēm uzvarēja Štefenberga Evelīna, otrajā vietā Otto Evelīna, trešajā – Salmiņa Kamilla. Zēniem pirmais Smildzējs Māris, otrais Siders Daniēls, trešais Ērciņš Atis. Visi no Ventspils 4. vidusskolas.

 

U-14 vecuma grupā meitenēm godalgotās vietas arī ieņēma Ventspils 4. vidusskolas audzēknes – Kaša Neta, Gailiša Evelīna un Neimane Liene. Zēniem uzvarēja Rendinieks Kristaps, otrais Feldmanis Kristaps, abi Ventspils 1. ģimnāzija, trešais Brūveris Matīss – 5. vidusskola.

 

Sacensībām bija arī komandu ieskaite. Komandās bija četri dalībnieki, no kuriem vismaz divas meitenes. Komandām ieskaitīja trīs labākos rezultātus no individuālajiem turnīriem. U-11 grupā uzvarēja 4 vidusskolas 1. komanda ( attēlā ) – Smildzējs Māris, Siders Daniēls, Štefenberga Evelīna un Otto Evelīna – 20.5 punkti no 24 iespējamiem. Otrajā vietā 4. Vidusskolas 2. Komanda – Ērciņš Atis, Siders Samuēls, Salmiņa Kamilla un Grundštoka Veronika – 15.5 punkti. Arī trešajā vietā 4. vidusskolas komanda – Miliuss Elvis, Kukainis Ernests, Suhaņenkova Betija un Garsone Estere 11.5 punkti. Piedalījās arī Ventspils centra sākumskolas, 5. vidusskolas, un 6. vidusskolas pārstāvji. Tā kā no 27 U-11 vecuma grupas dalībniekiem vairāk kā puse bija pirmklasnieki, labākie no viņiem papildus tika apbalvoti ar diplomiem. Diplomus saņēma Grundštoka Veronika, Suhaņenkova Betija un Garsone Estere no 4. vidusskolas, zēniem Siders Samuēls (4. vidusskolas sešgadnieks!), Strauts Daniēls un Caune Rodrigo no 5. vidusskolas.

 

U-14 grupā uzvarēja 4. vidusskolas komanda, kurā bija tikai meitenes – Kaša Neta, Gailiša Evelīna, Neimane Liene un Vīnšteina Anda – 18 punkti no 24. Otrajā vietā 1. ģimnāzijas komanda Rendinieks Kristaps, Feldmanis Kristaps un Kornijanova Alise (komanda piedalījās nepilnā sastāvā) – 13.5 punkti, trešajā vietā centra sākumskolas komanda – Blumbergs Kārlis, Reinbergs Arvīds, Plotova Alise un Reizniece Helēna. Vēl piedalījās 5. vidusskolas un Popes pamatskolas pārstāvji.

 

Uzvarētājas komandas ieguva tiesības piedalīties skolēnu spartakiādes finālsacensībās, kas norisināsies Bauskā, 18. aprīlī.

 

Spartakiādes sacensības dambretē Ventspils skolām notika jau otro reizi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: