Trešdien otro reizi šajā sezonā spēkiem mērosies "Aldaris” LBL pēdējo sezonu nemainīgie finālisti BK "Ventspils” un VEF, šoreiz tiekoties ventspilnieku mājās. Mača sākums pulksten 19.

Ventspilī abas komandas pēdējo reizi tikušās pagājušā gada 16. maijā, kad laukuma saimnieki svinēja uzvaru 81:59, tiekot pie ceturtā panākuma finālsērijā un nodrošinot savu devīto titulu. Kopš tā laika aiztecējis ne vien daudz laika, bet arī komandu resursu. Lai gan par to jau daudz runāts un rakstīts, atkārtosimies, lai skats uz dzīvi būtu pavisam skaidrs. No basketbolistiem, kas bija pieteikti pagājušās sezonas piektajai finālspēlei, trešdien laukumā varētu doties 11, tiesa, ne visi tajās pašās komandās.

Jānis Timma 16. maijā dzēra šampanieti kā LBL čempions un arī visa fināla vērtīgākais spēlētājs, bet vasarā pārgāja uz ierakumu otrajā pusē un nu ir rīdzinieks. Līdzīgu pārcelšanos pēc ilgām sezonām Ventspilī veica arī Ronalds Zaķis, savukārt Kristaps Janičenoks ziemā pārbrauca uz Ventspili. Viesiem sastāvā varētu būt arī Ingus Jakovicš, Anžejs Pašečņiks, kā arī pašreizējais kapteinis Artūrs Bērziņš, kurš veselības likstu dēļ pagājušās sezonas finālu noskatījās no rezervistu soliņa.

BK "Ventspils” sastāvā joprojām ir Dāvis Lejasmeiers, Artjoms Butjankovs, Akselis Vairogs, Māris Gulbis un Džerajs Grants, kā arī viss treneru korpuss. Savukārt VEF šajā sezonā cīņā vada maija notikumu galvenā trenera asistents Nikolajs Mazurs, kamēr Ramūns Butauts jau trenē Kazahstānas lepnumu "Astana”. Visbeidzot – to spēli tiesāja Oļegs Latiševs, Andris Aunkrogers un Mareks Voļskis, bet šī mača sogi būs zināmi īsi pirms cīņas.

Tiktāl vēsture, bet šī brīža aktualitāte ir tāda, ka VEF uz šo maču var ierasties uzreiz bez diviem centriem – šobrīd Ronalds Zaķis un Bamba Fals ārstē savainojumus. Tiesa, klubs nav darījis zināmu, cik ilgs laiks būs nepieciešams atlabšanai, tā kā izslēgta nav arī abu spēlētāju dalība mačā. Katrā ziņā maz ticams, ka spēles dramaturģija diži atšķirsies no pirmā mača. Tā var būt, tomēr ticamāks ir Bauskas mačam līdzīgs scenārijs – viss izšķirsies tikai tā izskaņā.

Bauskā pirmo puslaiku krietni labāk aizvadīja nosacītie mājinieki VEF spēlētāji, sametot 47 punktus un iekrājot sešu punktu pārsvaru. Pēc pārtraukuma BK "Ventspils” visas komandas pūlēm lauza mača gaitu, pagriežot to sev vēlamākā virzienā, kamēr rīdziniekiem konstanti uguņot turpināja vien Džeralds Robinsons. Amerikānis galu galā savāca 38 punktus, bet uzvaru 90:85 izcīnīja ventspilnieki.

Jādomā, ka arī Ventspils mača likteni varētu izšķirt līdzīgas nianses – vefiešiem parocīgāka būs ātrākā spēle, ar ātrām pārejām uzbrukumā, kamēr ventspilnieki spiedīs uz akadēmiskāku, komandas sadarbībām balstītu spēli. Protams, ātram basketbolam nepieciešams atbalsts zem groza un atlēkušās bumbas, taču pieņemsim, ka rīdzinieki būs labākajā sastāvā. Ja nē – jo interesantāk būs pavērot, ko izdomās Mazurs un Ko un ko liks pretī Roberts Štelmahers ar kolēģiem.

Katrā ziņā par emocijām šajā spēlē šaubu nevajadzētu būt. Ja ne laukumā, tad tribīnēs jau nu noteikti, lai gan ticamākais, ka tādas būs i tur, i tur. Tāpēc tiekamies Basketbola hallē!

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: