Piektdien savu pirmo maču jaunajā gadā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, "Aldaris" LBL mačā savā laukumā uzņemot BK "Jelgava" komandu. Savukārt jau mēneša otrajā pusē – 21. janvārī – Bauskā paredzēta sezonas pirmais mačs ar VEF.

BK "Ventspils" vīri varēja atpūsties no basketbola kopš pagājušā gada 17. decembra, kad tika aizvadīta sezonas pēdējā spēle Eirokausā, savukārt jelgavnieki 28. decembrī viesos spēlēja ar BK "Saldus" un svinēja uzvaru 71:60. BK "Jelgava" basketbolisti sezonas pirmajā cīņā krietni vien pabojāja nervus kurzemniekiem. Savā laukumā jelgavnieki kādu laiku turējās vadībā, bet mača izskaņā prata sarūpēt intrigu, nedaudz vairāk par divām minūtēm pirms spēles beigām gandrīz noķerot viesus (59:60). Galu galā ventspilnieki svinēja uzvaru ar 68:62, bet no nākamajiem septiņiem LBL mačiem uzvarēja sešos – līdz šim vienīgo zaudējumu Roberta Štelmahera komanda piedzīvoja, savā laukumā ar 76:81 piekāpjoties "Liepājas/Triobet" spēlētājiem. Te vietā ir piebilst, ka jelgavnieku un liepājnieku šīs sezonas mikromačā pagaidām ir neizšķirts (1:1).

Janvārī BK "Ventspils" paredzēti vēl trīs mači, tā kā gluži bez spēļu prakses komanda nebūs. Nākamajā sestdienā paredzēts brauciens pie arvien progresējošajiem jēkabpiliešiem, bet 21. janvārī risināsies sezonas pirmais cīniņš ar komandu VEF. Nominālie mājinieki būs rīdzinieki, kas šoreiz par savu mājas zāli izvēlējušies sporta namu Mēmele, kurš atrodas Bauskā un kurā abas komandas tiksies pirmoreiz. Mēneša pēdējā dienā savā laukumā tiks uzņemti baroni, bet jau februārī sāksies BBL izslēgšanas mači, kuros vieta garantēta arī BK Ventspils. Jāpiebilst, ka svētdien savu pirmo spēli šogad aizvadīs "Ventspils Augstskolas" basketbolisti (7/7), savā laukumā tiekoties ar Gulbenes "Bukiem" (6/8).

Atgriežoties pie LBL, jāiemet acis turnīra tabulā, kas, raugoties no ventspilnieku viedokļa, izskatās pat ļoti patīkama. Neskatoties uz zaudējumu liepājniekiem, BK "Ventspils" basketbolisti ieņem pirmo vietu, jo uzvarējuši 87,5% maču. Savukārt VEF ar vienu zaudējumu trīs spēlēs (86:89 pret BK "Jēkabpils") un 66,7% uzvaru atrodas ceturtajā vietā. Jelgavnieki 16 mačos izcīnījuši septiņas uzvaras, sakrājot 43,8%, kas šobrīd ļauj ieņem septīto vietu.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: