Ventspils sporta skolas “Spars” smaiļotāji un kanoe airētāji no 25. līdz 26. jūlijam piedalījās Latvijas Kanoe federācijas Klubu čempionātā, kas norisinājās Brocēnos Cieceres ezerā. Sacensībās piedalījās 8 komandas no Latvijas.

Jaunieši un jaunietes startēja vecuma grupā 1996. - 1998. gadā dzimušie, savukārt zēni un meitenes startēja vecuma grupā 1999. - 2002. gadā dzimušie. Pirmajā dienā tika veikta 1000m jeb izturības distance.

 

Bronzas medaļu C-1 klasē šajā distancē izcīnīja kanoe airētājs Dāvis Iļjins. Komandu laivās “Spars” komandai vecākās grupas airētāji izcīnīja 3 sudraba medaļas - smailīšu divniekā sudraba medaļu izcīnīja Viktorija Ķempele un Kristīne Bulačņikova, kanoe divnieks Raivo Jēkabsons un Ģirts Jansons arī finišēja otrajā vietā, kā arī kanoe četrnieks Dāvis Iļjins, Raivo Jēkabsons, Kristers Frišenfelds un Ģirts Jansons ieguva otro vietu. Arī jaunākās grupas airētāji ieguva godalgotas vietas. Smailīšu divnieks Linda Krilovska un Megija Kūle, tāpat kā kanoe airētāji Maikls Smaļko un Aleksejs Sabarņa, komandu laivā tika pie bronzas medaļām.

 

Otrajā sacensību dienā medaļu komplekti tika sadalīti sprinta distancē jeb 200m distancē. Arī sprints Ventspils airētājiem ir pa spēkam. Jau minētais Dāvis Iļjins izcīnīja augsto otro vietu 200m distancē kanoe vieniniekā. Dāvja sniegums jāatzīmē kā ļoti vērtīgs, jo Dāvis šajā grupā startēja kā viens no jaunākajiem, jo dzimis 1998. gadā un viņu tikai par pussekundi apsteidza 2 gadus vecāks sportists. Arī jaunietes Linda Krilovska un Megija Kūle sprinta distancē smailīšu divniekā ieņēma 3. vietu.

 

“Spars” komandas airētāji kopvērtējumā izcīnīja 4. vietu astoņu komandu konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: