Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas finālsērijā arī otrajā mačā uzvaru izcīnīja Ventspils Augstskolas komanda, šoreiz Baltijas Tranzīta servisa basketbolistus pieveicot 65:58 un nonākot vienas uzvaras attālumā no čempionu titula.

Apskati foto!

Pirmajā finālsērijas spēlē VeA svinēja uzvaru 76:65, bet pirms otrā mačā bija skaidrs, ka BTS būs krietni jāpacīnās, lai neatlaistu jaunos ventspilniekus pārāk tālu. Pirmā ceturtdaļa liecināja, ka nopietni nodomi ir abām komandām – vadībā bija te viena, te otra, bet desmit minūtes noslēgumā trīs punktu pārsvars 13:10 trānzītniekiem. Lai gan otrās ceturtdaļas pirmajā pusē regulārās sezonas uzvarētāji turpināja turēties vadībā, tālu studenti viņu neatlaida, bet puslaika izskaņā paši veica izrāvienu. Deviņi punkti pēc kārtas ļāva Andra Gūtmaņa padotajiem panākt piecu punktu pārsvaru, bet atpūtā komanda devās ar pluss 4 – 26:22.

Trešā ceturtdaļā komandas apmainījās lomām. Šoreiz gados jaunākie ventspilnieki tika pat pie astoņu punktu pārsvara (38:30), tomēr pirms izšķirošajiem notikumiem pieredzējušākie Ventspils spēlētāji no BTS tika viena metiena attālumā. Mārtiņš Auns un Pēteris Rudzājs ar saviem tālmetieniem atbildēja uz Riharda Lomaža trīnīti, samazinot savu punktu deficītu līdz 38:41.

Tas, kā bija risinājusies spēles pirmā pusstunda, lika domāt, ka viss šajā mačā izšķirsies tā izskaņā, kā arī notika. Tuvojoties mača beigām, viena punkta pārsvars bija te vienai, te otrai komandai, bet pirmie precīzo uzbrukumu sēriju pārtrauca tranzītnieki. Savukārt VeA roka nenotrīcēja ne no soda metienu līnijas (Grīnbergs un Čavars), ne pustālās distances (Leimanis), 68 sekundes līdz spēles beigām ļaujot attālināties līdz +5 (59:54).

33 sekundes līdz mača beigām BTS dzīvību iepūta Elvja Čedera tālmetiens, taču sekotāju viņa paraugam neatradās un arī pašam citu veiksmīgu metienu vairs nebija. VeA komanda pārliecinoši nosargāja uzvaru, tiekot pie otrā panākuma sērijā 65:58, kas nozīmē, ka līdz čempionu titulam ir vairs tikai viena uzvara. Savukārt BTS komandai tiesību uz kļūdu vairs nav.

Sērija turpināsies pirmdien, 21. aprīlī, pulksten 14.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: