Latvijas vadošajam svarcēlājam Artūram Plēsniekam, kurš pagājušajā nedēļā izcīnīja septīto vietu Universiādē konstatēts vēdera muskuļu plīsums, portālam Sportacentrs.com apliecināja pats svarcēlājs.

"Pēc divu dienu izmeklējumiem slimnīcā man tika konstatēts vēdera dziļo muskuļu plīsums. Sāpes sākās jau mēnesi atpakaļ. Iespējams, pārforsējām ar treniņiem. Tagad divas nedēļas uz stieni vispār skatīties nedrīkst, pēc tam lēnām jāatsāk trenēties," sacīja Plēsnieks. "Ar vidēja smaguma svariem varēs strādāt aptuveni pēc trijām nedēļām, mēneša."

Sportists neslēpa, ka Universiādē tieši savainojums patraucējis uzrādīt augstākus un savam līmenim atbilstošākus rezultātus: "Kazaņā ieradāmies pagājušajā pirmdienā, bet otrdien devāmies pie medicīniskā personāla, kas izrakstīja zāles, pēc kurām kļuva labāk, taču tikai nedaudz. Sacensību laikā ne no kurienes parādījās eksplozīvas sāpes. Izrāvu pirmo mēģinājumu [170kg] un uzreiz arī diafragma ļoti sāka sāpēt. Otrais un trešais mēģinājums dēļ tā visa neizdevās, jo stieni vienkārši nevarēju noturēt. Izraut varēju, bet [sāpju dēļ] krita no rokām ārā. Jau pirms grūšanas ar treneri sarunājām, ka grūdīšu tikai vienu reizi, no pārējiem diviem piegājieniem atteiksimies. Vienu mēģinājumu uztaisījām, lai nebūtu galīgi kauns ar nullīti palikt."

"Nākošās sacensības būs septembra beigās – Eiropas U-23 čempionāts. Redzēsim... Nākamnedēļ jābrauc uz Latvijas Olimpisko vienību, jāskatās, kā savainojums dzīst. Protams, ka šis notikums ietekmēs rezultātu [U-23 čempionātā], bet ko lai dara, veselība tomēr ir svarīgāka," piebilda svarcēlājs.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: