Pēc gada pārtraukuma motokrosa aprindās atgriezies viens no mūsu labākajiem braucējiem Niks Apfelbaums, kurš ne vien atkal ar pilnu sparu meties ne trasēs, bet arī mēģina popularizēt šo sporta veidu Ventspils pilsētas un novada jauniešu vidū.

«Tā nu sanāca, ka gadu aizvadīju bez motokrosa. Tomēr sapratu, ka bez tā nevaru, tas man nozīmē ļoti daudz, tāpēc atgriezos,» atklāj Niks Apfelbaums, kurš ar aktīvu braukšanu saista ne vien savu nākotni, bet vēlas motokrosā iesaistīt arī pilsētas un novada jauniešus. Apfelbaums jau paspējis apmeklēt bērnunamu Selga, kā arī Piltenes un Tārgales skolas, kur pastāstījis, kas tas motokross tāds ir, kā arī nodemonstrējis kāds izskatās viņa motocikls un kā notiek braukšana.

 

«Vispirms bērniem izstāstīju, kas motokross vispār tāds ir, kā tur viss notiek. Parādīju bērniem savu motociklu un visu pārējo ekipējumu,» stāsta Apfelbaums, kurš Selgas bērniem uzdāvināja arī braucienu uz Superkausa posma sacensībām Kandavā. «Bērni tiešām bija patīkami pārsteigti par iespēju klātienē vērot motokrosu. Esmu gandarīts, ka viņiem tas patika. Protams, ka saņēmu arī ļoti daudz jautājumu par motokrosu, kas mani tikai priecēja,» piebilst Niks.

 

Pie iespējas klātienē vērot motokrosu tiks arī vai nu Piltenes, vai Tārgales skola. «Abās skolās sarīkojām konkursu ar 30 jautājumiem. Tā skola, kas uz tiem atbildēs visprecīzāk, pareizāk un interesantāk, tiks arī pie brauciena uz Superkausa noslēguma posma sacensībām Saldū,» stāsta Apfelbaums.

 

Priecīgs tikties ar vienu no mūsu labākajiem motokrosa braucējiem ir arī Piltenes vidusskolas skolnieks Vilis Gūtmanis, kuram bijis interesanti uzzināt ko vairāk par pašu Niku un viņa sportiskajām gaitām. «Man ļoti patika Nika Apfelbauma rādītā prezentācija. Bija interesanti uzzināt, kuros gados viņš ieguva godalgotas vietas. Protams, viņš izstāstīja arī par motokrosa bīstamo pusi – ka tajā mēdz notikt kritieni un tajā var gūt traumas. Taču visinteresantākais man likās, ka pats varēju iejusties braucēja lomā, uzvilkt tērpu, kas ir diezgan smags. Pēc viņa prezentācijas esmu pārliecināts, ka to izdarīt nevar kurš katrs. Bija patīkami uzzināt daudz sīkāk par motokrosu, tā ekipējumu, izmaksām, traumām un sportista ikdienu.»

 

Taču tas nebūt vēl nav viss, ko ieplānojis Apfelbaums, jo ar viņa pūlēm šosestdien Piedzīvojumu parkā notiks pasākums Vasaras vilnis veikparkā, kur ar paraugdemonstrējumiem uzstāsies vairāki ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, ieskaitot viņu pašu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: