Ūdens piedzīvojumu parka fitnesa centrā notiek nodarbības ar neparastu nosaukumu bodyART. Par šo treniņu sistēmu stāsta sertificēta bodyART instruktore Iveta Leinberga.

Šī īpašā treniņu sistēma sevī ietver tik lielu teorētiskās un praktiskās informācijas kopumu, ka, lai gūtu pareizu priekšstatu, vislabāk ir pašam atnākt uz nodarbību un sajust tās iedarbību savā ķermenī. bodyART ir unikāla funkcionālo treniņu programma, ko izveidoja viens no Šveices un Vācijas slavenākajiem fitnesa treneriem Roberts Štainbahers un Šveices fizioterapeite, masiere un trenere Aleksa Lī. Katram ķermenim ir sava māksla, bet māksla iepazīt savu ķermeni, saprast, pārvaldīt un arī veidot to ir funkcionālo treniņu sistēma bodyART.

 

Tas ir treniņš visam ķermenim, kurā katrs vingrojums iedarbojas uz vairākām muskuļu grupām. bodyART apvieno sevī labāko un terapeitiski iedarbīgāko sistēmu, kurā apvienots klasiskais spēka, izturības, līdzsvara un lokanības treniņš. Tajā iekļauti jogas iedvesmoti vingrojumi un elementi no Japānas vingrošanas un elpošanas sistēmas Do In un jaunizveidoti bodyART vingrojumi. Unikāls ir arī bodyART nodarbību uzbūves princips. Tas balstīts uz piecām enerģijas fāzēm, kas aizgūtas no Ķīnas medicīnā izmantotajiem pieciem dabas elementiem ar katram atbilstošo enerģiju. Nodarbību caurvij Iņ un Jaņ jeb pretstatu princips.

 

Viens no bodyART treniņu sistēmas zelta likumiem ir vienas un tās pašas nodarbības programmas atkārtošana vismaz astoņas nedēļas. Treniņu programmas elementi divus mēnešus nemainās, bet treneris maina vingrojumu grūtības pakāpes, piedāvā vingrojumu variācijas un maina to kārtību nodarbībā. Atkārtošana nekādā ziņā nenozīmē garlaicību. Atkārtojot cilvēks strādā pie vingrojumu izpildes tehnikas un uzlabo to, izdarot arvien vairāk un kvalitatīvāk, kas ir personīgā progresa uzskatāms rādītājs. bodyART ātri parāda katra vājās vietas. Sievietēm parasti ir sasprindzinājums skausta, plecu rajonā, novērojama arī plaukstu, pleca, elkoņu, ceļgalu locītavu kustīguma amplitūdas samazināšanās. Sieviešu vājā vieta ir visi spēka vingrojumi, kas izpildāmi, noturot visu sava ķermeņa svaru. Savukārt vīriešiem lielākās problēmas parādās līdzsvara un lokanības vingrojumos.

 

Ar Olimpiskā centra valdes priekšsēdētāja Ulda Boitmaņa atbalstu 2012. gada rudenī notika pirmās bodyART meistarklases Ventspilī, kas ieinteresēja lielu treneru loku.

 

bodyART nodarbības notiek Ūdens piedzīvojumu parkā otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās. Vasarā treniņi paredzēti laukā. Interesēties pa tālruni 27821899. Vairāk informācijas arī www.bodyartschool.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: