Ja jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās "Vienotībai" nebūs labvēlīgs rezultāts, tad ir diezgan maz cerību, ka attieksme pret pašvaldībām uzlabosies, - tādu viedokli paudis Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990.gadā līdz 2011.gadā notikušajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām nav bijis šādas situācijas, kad valdībā pie varas ir vienas partijas, bet vairumā pašvaldību - citas. "Līdz ar to tas nedeva iespēju valdībai pieņemt tādus likumus, kas ir klaji naidīgi pret pašvaldībām un tajās dzīvojošajiem iedzīvotajiem," norādīja Lembergs.

Pēdējās Saeimas vēlēšanas situāciju radikāli mainījušas, un "pie varas esošie politiskie spēki nav pārstāvēti pašvaldībās, līdz ar to valdība un parlamenta vairākums ņem nost naudu pašvaldībām, lai arī ar likumu noteiktās funkcijas pašvaldībām netiek samazinātas", piebilda Lembergs.

"Protams, situācija automātiski mainīsies, ja pašvaldību vēlēšanās vairumā pašvaldību uzvarēs "Vienotība". Tad viņi būs nonākuši abās frontes pusēs. Ja vēlēšanu rezultāts nebūs labvēlīgs "Vienotībai", tad ir diezgan maz cerību, ka attieksme pret pašvaldībām un tajās dzīvojošajiem iedzīvotājiem uzlabosies," prognozēja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: