Sestdien FK Ventspils savā laukumā uzņems turnīra tabulas kaimiņus un vienus no pretendentiem uz čempionu titulu Skonto futbolistus, bet jau četras dienas vēlāk viesos spēlēs ar Liepājas metalurgu. Šo maču iznākumi lielā mērā izšķirs to, par kādu dārgmetālu sezonas noslēgumā cīnīsies Jurģa Pučinska komanda.

Tā vienkārši raksturot situāciju virslīgas tabulā var ar triviālo frāzi, ka čempionu šampānieti dzers tā komanda, kas sezonu noslēgs visstabilāk. Pat ļoti tas attiecas uz abiem Kurzemes klubiem, kuri pilnīgi noteikti var atļauties vismazāk vaļību. Lai arī šajā sezonā nav klubu, kas nevarētu pabiedēt līderus un līderu, kas varētu atļauties pret otro ešelonu spēlēt ar jebkādu sastāvu un attieksmi, tomēr gribas apgalvot, ka pēdējā aplī pirmais četrinieks nekur neplānoti neklups. Tas ir, viss izšķirsies tieši DaugavasSkonto, ventspilnieku un liepājnieku savstarpējās cīņās.

Divas no tām notiks tikai ar dažu dienu starplaiku, bet pirmā – jau šajā sestdienā Ventspilī. Ventspilniekiem tā bus šajā sezonā ceturtā un pēdējā tikšanās ar Skonto, bet līdz šim nekā iepriecinoša nav bijis – divi zaudējumi 0:1 un bezvārtu neizšķirts. Abi zaudējumi piedzīvoti viesos, bet neizšķirti noslēdzās spēle Ventspilī īsi pēc Latvijas kausa izcīņas fināla. Bēdīgākais visā šajā stāstā ir tas, ka pret Skonto ventspilniekiem šajā sezonā vēl nav izdevies gūt nevienus vārtus, lai gan iespējas bija. No otras puses, var jau būt, ka nav īsta iemesla prasīt vārtu birumus spēlēs, kurās tiekas komandas ar labāk aizsardzību līgā – gan rīdzinieki, gan ventspilnieki ielaiduši vien 17 vārtus un ir vienīgie, kuriem šis rādītājs nav sasniedzis trešo desmitu.

Trešajā aplī ventspilnieki mačos ar līderiem neguva vārtus tikai pret Skonto futbolistiem, kuriem vienīgajiem arī izdevās sarūgtināt FK Ventspils – 1:0.Kamēr rīdzinieki spēlēja neizšķirti ar Daugavpils Daugavu (0:0) un piekāpās Liepājas metalurgam, ventspilnieki abām šīm komandām iesita pa reize, paņemot no katras arī pa trim punktiem. No vienas puses tas liek domāt, ka Skonto spēles manierē ir kaut kas tāds, kas nav īpaši parocīgs ventspilniekiem, bet nesagādā problēmas pieredzējušākajiem liepājniekiem un daugavpiliešiem. No otras puses – redzams arī, ka FK Ventspils sezonas izskaņā tiešām ir labā formā (galu galā, sešus mačus nav ielaists!). Skonto? Pēc iespaidīgās uzvaras Gulbenē (4:0), nākamajos četros mačos ne pārāk pārliecināja, tomēr bez punktiem nepalika nevienā no tiem. Tā kā galvenais ir sasniegts, punktu krājums papildināts.

Jau mačs ar Daugavu parādīja, ka FK Ventspils treneriem ir izdevies atrast pareizos vārdus (un arī spēlētājus), lai komanda kapātu par katru laukuma centimetru un līdz pēdējām sekundēm. Kas līdzīgs bija arī mačā ar Spartaku (pēc diviem vārtiem degsme gan nedaudz pierima), un negribas ticēt, ka spēlē ar Skonto piepeši kaut kas mainīsies. Tā kā atliek vien noskaidrot, vai līdz šim rīdzinieki ventspilniekiem bija neērts pretinieks, jo paši tā vēlējās (lasi – nespēlēja, kā to varētu) vai rīdziniekiem tiešām ir kāds noslēpums. Citiem vārdiem sakot, vai FK Ventspils modeles «Rudens 2012» beidzot spēs pieveikt rīdziniekus. Abu komandu sniegums pēdējās piecās spēlēs bijis identisks – četras uzvaras un neizšķirts. Tas jau vien liecina, ka mačam jābūt interesantam.

Pēc mača ar Daugavu Jurģis Pučinsks atzina, ka tiešām bijis patīkami spēlēt, jo bija jūtami līdzjutēji, tā uzsverot, ka šis atbalsts bija ļoti svarīgs. To komanda neslēpj arī pirms mača ar Skonto. «Komandām šobrīd ļoti vajadzīgi punkti, risinās nesaudzīga sāncensība, neviens negrib zaudēt punktus, tas viss sola interesantu spēkošanos. Arī man šī spēle ir principiāla, bet ne tādēļ, ka agrāk spēlēju Skonto sastāvā, bet tādēļ, ka ļoti gribās uzvarēt un iepriecināt mūsu līdzjutējus tā, kā mēs to izdarījām teicamajā spēlē ar Daugavu. Tad mūs līdzjutēji atbalstīja ļoti labi, iespējams, tieši tādēļ Ventspils pēdējās sekundēs guva izšķirošos vārtus. Ceru, ka arī uz šo spēli atnāks daudz līdzjutēju. Ceru arī, ka viņi redzēs ne tikai pirmos pret Skonto gūtos vārtus šajā čempionātā, bet arī Ventspils uzvaru. Mēs, futbolisti, tam atdosim visus spēkus,''futbolavirsliga.lv citēts ventspilnieku aizsargs Kaspars Dubra.

Mača sākums pulksten 17. Tiksimies stadionā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: