Lietuvā notika Baltijas valstu komandu čempionāts spēkavīriem, kurā Latvijas komandas sastāvā startēja arī mūsu Mareks Leitis.

Izlasē bija arī Dainis Zāģeris, Artis Plivda un Ingus Kaktenieks). Mačos piedalījās vēl arī komandas no Lietuvas, Polijas un Igaunijas. Sacensībās visas komandas sacentās septiņos vingrinājumos, pēc kuriem latviešu četrinieks ieņēma trešo vietu. Pirmais vingrinājums bija mašīnas vilkšana, kurā piedalījās divi cilvēki no komandas. Otrajā – stafetē, kurā bija jāceļ 145 kg smags baļķis, 145 kg smags akselis un 120 kg bloks – startēja trīs komandas pārstāvji. Savukārt fermera pastaigā, kurā bija jānes 150 kg smagumi, piedalījās visi četri komandas dalībnieki.

 

400 kg smago pulksteni komandas dalībnieki nesa tik tālu, cik spēja, un beigās tika rēķināts komandas kopējais nonestais attālums. Mucas, kuru svars bija no 25 līdz 45 kg, tika mestas interesantā veidā – pa diviem atlētiem katrā pusē. Pietupieni ar 350 kg smagumu bija jāveic diviem komandas atlētiem.

 

Sacensību noslēgumā sekoja komandas lielā stafete, kurā katram komandas dalībniekam bija savs vingrinājums: vienam 440 kg nēši, otram jānes 180 kg vairogs, trešajam jāveic pīles pastaiga ar 215 kg lielu smagumu, bet ceturtajam atlika spēka trepe, kurā smagumi bija no 225 līdz 275 kg.

 

Par Baltijas čempioniem kļuva Lietuva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: