Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piespriež pusmiljonu latu soda naudu

Valsts vides dienests par brētliņu, reņģu un mencu pārzveju aprēķinājis Ventspils zvejas uzņēmumam Brīze pusmiljonu latu lielu soda naudu. Uzņēmuma īpašniece sola lēmumu pārsūdzēt, taču to, ka zvejots vairāk nekā atļauts, nenoliedz.

Vakara vidusskolai liela jubileja

Ventspils vakara vidusskolai lieli svētki – izglītības iestāde kopā ar bijušajiem skolas darbiniekiem un audzēkņiem rīt atzīmēs 65 gadu jubileju.

 

2.lpp.

Viedoklis: „Nelabais neguļ”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Nevienam sevišķu izbrīnu neradītu, ja autobusā kāds, visiem dzirdot un redzot skaidrā vai kunga prātā, sāktu neadekvāti uzvesties un bļaustīties. Taču, ja kāds, iekāpjot autobusā, sasveicinātos vai novēlētu labu dienu, pateiktu kādu uzmundrinošu novēlējumu, vairums viņu uzskatītu par dīvaini.»

3.lpp.Par zādzībām aiztur pusaudžu grupu

Policija aizturējusi četru pusaudžu grupu par vairāku tirdzniecības vietu apzagšanu. Garnadžu galvenais mērķis bijusi momentlīme.

Dome dzīvokļus neceļ, bet pērk

Pērn pilsētas pašvaldība piešķīra dzīvokļus 36 ventspilniekiem vai ģimenēm, kas dažādu objektīvu iemeslu dēļ nevar paši sevi nodrošināt ar mājokli. Dzīvokļu rindā reģistrēti 149 ģimenes vai vientuļie ventspilnieki.

4.lpp.

Ukraiņi aicina uz svētkiem

Ventspils ukraiņi godā un piemin savu tautieti dzejnieku Tarasu Ševčenko. Viņam par godu jau vairāk nekā 10 gadus Ukraiņu kultūras diena Ventspilī nenotiek jūnijā, kad tika izveidota biedrība, bet martā, kad tiek svinēta kārtējā ukraiņu dzejnieka dzimšanas gadadiena.

Metinātāji gūst panākumus

Ventspils Profesionālās vidusskolas audzēkņi ieguvuši godalgotas vietas Latvijas profesionālās izglītības iestāžu meistarības konkursā. Vislabākie panākumi ir metinātājiem Dmitrijam Griščenko un Andrejam Oniščukam.

5.- 6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Vide. Pēdējās dienas ar zemledus makšķeri

Šīs nedēļas sākumā zemledus makšķernieki bija manāmi tālu no ierastajām žibulēšanas vietām. Viena no tām ir Lečos, kur Venta met plašu loku.

Mājiņa – viesnīca kukaiņiem

Prasti esam raduši kukaiņus uzskatīt par saviem ienaidniekiem. Izmantojot pesticīdus lauksaimniecībā un dārzkopībā, neatturoties tos lietot pat piemājas dārziņā, iznīcinām daļu no dabas – kukaiņus, toskait arī tos, kas nebūt nav cilvēka ienaidnieki.

Dabā ar fotoaparātu

Fotografēšana jau sen vairs nav dažu cilvēku priekšrocība. Pateicoties vienkāršajiem, katram pieejamajiem fotoaparātiem, tautā sauktiem par ziepju traukiem, fotografēt var ikviens, turklāt arī bildes nav pašam jātaisa.

8.lpp. Sports. Starptautiskās sacensības kikboksā

Viens no šīs nedēļas svarīgākajiem sporta notikumiem Ventspilī būs 16. starptautiskais čempionāts kikboksā, kurā startēs arī astoņi mūsu pilsētas sportisti.

Volejbolisti iegūst Kokneses kausu

VK Ventspils turpina veiksmīgo un tituliem bagāto sezonu. Tagad mūsu volejbolisti var lepoties jau ar diviem izcīnītajiem kausiem, jo uzvarai Talsos pievienots arī panākums Koknesē.

9.lpp. Intervija. Atrod neparastības lauku sētā

Jūrkalniete ENVIJA INDĀNE jau 15 gadus sniedz tūrisma pakalpojumus, aizvien priecājoties par iespēju savā sētā satikt dažādus cilvēkus. Un tas ir viens no priekšnoteikumiem, lai veiksmīgi darbotos tūrisma biznesā. Ja svešinieki tracina un kaitina, nemaz nav vērts mēģināt, uzskata Envija, kura kopā ar vīru Juri, bijušo Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja vadītāju, pratusi iekārtot skaistu latvisku sētu – bez pārspīlētas ārišķības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: