Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Apgūst jaunu operēšanas metodi

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā veikta sarežģīta resnās zarnas operācija. Pirmo reizi Ventspilī un visā Kurzemē tā veikta ar laparoskopijas metodi.

Balsot var arī mājās

Ventspilniece Ausma Dankbāre ir slima un kopš novembra neiziet no dzīvokļa, tāpēc viņas aprūpētāja devās uz vēlēšanu iecirkni un uzrakstīja iesniegumu, lai Ausma varētu nobalsot mājās.

 

2.lpp. Viedoklis: „Spūdžs grib nolaist asinis ”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Zatlerists Edmunds Sprūdžs nācis klajā ar ideju daļu no uzņēmuma ienākuma nodokļa novirzīt pašvaldībām, samazinot iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu, kas cilvēkos, kuri nenodarbojas ar politisku ideju bārstīšanu, bet reāli strādā pašvaldībās, izsaucis neapmierinātību.»

 

3.lpp.Par aizbildniecību vēl tikai lems

Par bērna iespējamo nodošanu aizbildniecībā Būdiņu ģimenei Ventspils bāriņtiesa plāno lemt tikai martā.

Braukt grūti, avāriju vairāk

Piesnigušajos ceļos un ielās policijas darbiniekiem biežāk nākas doties uz ceļu satiksmes negadījumu vietām, bet, par laimi, avārijās vairāk cieš dzelži.

Es balsošu PRET divvalodību Latvijā

Mārtiņš Rubenis, Ventspils atbalstītais kamaniņbraucējs

– Šis referendums par otras valsts valodas apstiprināšanu jau pašā sākumā ir diezgan neglīta kļūda. No sava skatu punkta es to saprotu tā: katras tautas tradīcijas, kultūra un valoda, kas mums no debesīm ir iedotas, ir jātur dārgas, par tām jārūpējas un par tām jācīnās. Mēs esam maza tautiņa ar mazu valodiņu, un mums pašiem jārūpējas, lai to visu saglabātu.

 

4.lpp.

Par brīvprātīgo darbu liela interese

26 novadnieki atsaukušies Ventspils makšķernieku kluba aicinājumam kļūt par sabiedriskajiem vides inspektoriem. Viņi ir gatavi ūdeņus sargāt bez atlīdzības.

Sprūdža idejas nerod atbalstu

Ne Ventspils pilsētas, ne novada vadība neatbalsta Edmunda Sprūdža ideju daļu no uzņēmumu ienākuma nodokļa novirzīt pašvaldībām, samazinot iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu. Tā tiktu vājināta pašvaldību finansiālā neatkarība no centrālās varas.

Tablo jāregulē

Elektroniskais tablo Kurzemes ielā kļūdās, nosakot vieglo automašīnu svaru.

 

5.lpp. Veselība. Zobs zem mikroskopa

Klīnikā Zinta pieejams Kurzemē vienīgais Šveices firmasCarl Zeiss mikroskops, kas īpaši noder endodontiskajā ārstēšanā, kad pacients atrodas izvēles priekšā – zaudēt vai glābt zobu.

Redzes lāzerkorekcija

Pasaulē šo metodi pielieto jau 20, bet Latvijā – 10 gadus. Šajā laikā tehnoloģijas attīstījušās, arī ārsti uzkrājuši pieredzi. Tomēr, lai izlemtu spert šādu soli, ir jāsaņemas, apliecina Vineta, kurai operācija veikta pirms nepilna mēneša.

 

6.lpp. Sports. Mūsējie starp ātrākajiem rallijā Sarma

Aizraujošas sacīkstes vienā no Latvijas tradīcijām bagātākajiem rallijiem aizvadījušas abas mūsu ekipāžas – Jānis Berķis/Edgars Čeporjus bija ātrākie rallija ieskaitē 2WD klasē, bet brāļi Kārlis un Edijs Bergmaņi uzvarēja trijos no sešiem rallijsprinta posmiem 4WD Open klases ieskaitē.

Vieglatlētiem labi rezultāti Latvijas čempionātā

Mūsu vieglatlēti ar atzīstamām sekmēm – labojot personīgos, kā arī uzstādot jaunus sezonas labākos rezultātus – startējuši Kuldīgā notikušajā Latvijas junioru un jauniešu vecuma ziemas čempionātā vieglatlētikā telpās.

7.lpp. Intervija. Artūrs: man bija divi vienā – omamma

ARTŪRA SPULLES bērnība atšķiras no citām, mamma viņam nelasīja pasakas, tētis nemācīja vīru darbus un neņēma kukaragās. Daudzus gadus puisis bija dzīvu vecāku bārenis, Artūru izaudzināja vecmāmiņa, kura nežēloja neko, lai palīdzētu mazdēlam. Dažus biogrāfijas faktus Artūrs lūdz nerakstīt; tie ir pārāk skarbi, lai noticētu, ka tādas lietas notiek. Pusaudža gados Artūrs brīžiem bija ļoti nevaldāms, bet tagad Ventspils Augstskolas 2. kursā apgūst elektronikas studiju programmu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: