Atbalstīti no jauna izstrādātie pilsētas saistošo noteikumi „Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ventspils pilsētā".

Spēkā esošie noteikumi „Suņu un kaķu turēšanas noteikumi Ventspils pilsētā” zaudējuši aktualitāti un kļuvuši neatbilstoši pašreizējai situācijai, jo mainījušies normatīvie akti par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu, pārvadāšanu, reģistrēšanu, nodošanu patversmē, vakcinēšanu un citām saistošām sfērām. Tāpat arī izdarīti grozījumi Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot augstāku un diferencētu soda apmēru fiziskām un juridiskām personām.

Saistošie noteikumi būs attiecināmi uz jebkuru Ventspils pilsētas iedzīvotāju un tās viesi, kurš vēlas turēt dzīvnieku vai ar to uzturēties Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.

Noteikumu projekts tika nodots sabiedriskai apspriešanai laikā no 2011.gada 11.oktobra līdz 31.oktobrim, publicējot to gan laikrakstā „Ventas Balss”, gan portālā www.ventspils.lv. Pēc tās, apkopojot iesniegto informāciju, sabiedrības pārstāvju būtiskie priekšlikumi un iebildumi ņemti vērā un iestrādāti Saistošajos noteikumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: