Šis gads Ventspils pilsētas attīstībā bijis veiksmīgs visos rādītājos, atzīst Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Ventspilij kā ostas pilsētai īpaši nozīmīgi ir ostas darbības rādītāji. Kravu apgrozījums Ventspils ostā šogad, salīdzinot ar 2010.gadu, pieaudzis par 15%.

Ostā nodots ekspluatācijā jaunais refrežeratorkravu terminālis, kam tuvākajā laikā jāsāk darbs. Šogad prāmju līnijā "Ventspils- Ninenshamna" sācis kursēt jauns prāmis, kas ir būtiski ietilpīgāks nekā prāmis, kas šajā līnija kursēja iepriekš. Līdz ar to būtiski pieaudzis gan pārvadāto pasažieru, gan kravu apjoms.

"Šogad Ventspilī darbu sāka "Bucher Schoerling" jaunā ražotne. Viņi no Maskavas pilsētas ir saņēmuši pasūtījumu 600 komunālo mašīnu ražošanai," informēja Lembergs.

Daudz darba šogad ieguldīts arī pilsētas sakārtošanā, piebilda Ventspils mērs. Ielu infrastruktūras projektā rekonstruēti 49 ielu posmi. Īsā laika posmā Ventspilī izbūvēts veloceliņu tīkls 34 kilometru garumā. Mākslīgi uzbērtā slēpošanas kalna "Lemberga hūte" augstums šogad pieaudzis par pieciem metriem, sasniedzot 52 metrus.

"Ventspilnieki var skatīties ar pārliecību arī nākotnē. Protams, mēs neesam vientuļa sala Latvijā," rezumēja Lembergs, piebilstot, ka norises valstī atstāj iespaidu arī ventspilnieku ikdienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: