Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Spāru svētki topošajā poliklīnikā

Jau nedēļu jaunceļamās poliklīnikas ēkas spāres rotā zaļš vainags. Galvenās jumta konstrukcijas iezīmē vīziju par gatavas ēkas veidolu un liecina, ka noslēdzies svarīgākais būvniecības posms.

Rinda dārziņos likvidēta

Pusotru gadu vecais Ralfs Ābelnieks bija pilsētā pēdējais pretendents rindā uz pirmsskolas izglītības iestādi. No janvāra viņš apmeklēs «Zaķēnu» grupiņu bērnudārzā «Eglīte».

2.lpp. Viedoklis: «Mans dārziņš», laikraksta «Ventas Balss» galven'as redaktores vietnieks Imants Vīksne.

«Domas par bērnudārziem un agras socializēšanās lietderību parasti atšķiras atkarībā no pašu vecāku pieredzes.»

3.lpp.

Baznīcā baroka laikmeta mūzika

Šovakar pēc dievkalpojuma luterāņu dievnamā kora Collegium Vocale Ventspils un baroka orķestra Collegium Musicum Riga izpildījumā skanēs Johana Sebastiana Baha un Georga Fridriha Hendeļa mūzika.

5.lpp. Novadā

Novadā top budžets 2012. gadam

Pērn gada budžeta sastādīšana struktūrvienību vadītājiem sagādāja ne mazums raižu, jo novada vadība prasīja precīzi un smalki izplānot finansējuma izlietojumu. Šogad aprēķini vēl smalkāki, taču visu struktūrvienību nepieciešamību saraksts un tam paredzētais finansējums jau iesniegts Finanšu nodaļā.

6.lpp. Sports

Zaudējums, par kuru nav jāskumst

Pārtrūkusi BK Ventspils četru nezaudēto spēļu sērija FIBA Izaicinājuma kausa turnīrā. Mūsu basketbolisti pirmā grupu turnīra pēdējā spēlē izbraukumā ar 63:77(22:20, 7:21, 21:23, 13:13 ) piekāpās Ņižņijnovgorodai, tādējādi finišējot otrajā vietā.

Džudistiem panākumi Lietuvā un Rīgā

Sporta skolas Spars jaunie džudisti ar labāk sekmēm startējuši starptautiskajās sacensībās Lietuvā, Pluņģē, un Rīgā – viņi izcīnījuši vairākas godalgas.

7.lpp. Intervija: Kad apmetums pārvēršas gleznā

Viens no Livonijas ordeņa pils restaurācijas darbos iesaistītajiem speciālistiem ir Māris Līdaka. Arhitekts Pēteris Blūms viņu dēvē par vienu no zinošākajiem viduslaiku apmetumu un krāsojumu meistariem Latvijā. «Neesmu ventspilnieks, esmu no Rīgas, taču dzimis Ugālē, tā ka pavisam svešs šai pusei neesmu,» stāsta Līdaka. Bet sarunai viņš piekrīt bez īpašas apdomāšanās – lai varētu pastāstīt par cilvēkiem, kas iesaistīti pils atjaunošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: