Ceturtdien Livonijas ordeņa pilī notika grāmatas "Ventspils novada medicīnas vēsture" atvēršanas svētki.

Apskati fotogrāfijas!

Grāmatā lasāma un skatāma Latvijas vēsture Ventspils mediķu dzīvesstāstos un tā ir veltīta Ventspils mediķiem. Grāmata ir unikāla ar to, ka neatspoguļo vienas medicīnas iestādes vēsturi, bet gan uzskatāmi parāda pilsētas un novada medicīnas attīstību cauri laikmetiem.

Grāmatai ir divas daļas. Pirmajā daļā atspoguļots vēsturisks pārskats par Ventspils novada medicīnas vēsturi sākot no 16.gs. līdz mūsdienām, savukārt otrajā daļā apkopotas atmiņas, raksti un intervijas, kā arī detalizēti atspoguļots Ventspils pilsētas un novada pašvaldību ieguldījums iedzīvotāju veselības un demogrāfiskās situācijas uzlabošanā.

 

Projekta vadītājs Rauls Vēliņš raksta: "Šo grāmatu rosināja mīlestība uz Ventspili un kolēģiem, ar kuriem kopā piedzīvots ne mazums jautru brīžu un interesantu gadījumu. Ar patiesu gandarījumu atceros ārsta praksi Ventspils slimnīcā, un grāmata ir tapusi kā pateicība manām mīļajām dāmām, dēliem un it īpaši mammai, arī ārstei."

Grāmata tapusi laika posmā no 2007. līdz 2011. gadam, tāpēc projekta vadītājs Rauls Vēliņš atzīst, daudz kas noteikti palicis neaprakstīts, piemēram, stomatoloģija pirms Otrā pasaules kara, tāpēc grāmatas autori būtu pateicīgi par komentāriem un papildinājumiem, kas varētu noderēt nākamajiem līdzīga darba veicējiem.

Grāmata iznākusi izdevniecībā Valters un Rapa ar Ventspils pilsētas un Ventspils novada domes atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: