Nevalstisko organizāciju darbības atbalstam un projektu īstenošanai periodā 2009.-2014. gads būs pieejams uz pusi lielāks finansējums – 10 miljoni eiro.

Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta „NVO fonds” grantu shēmas iepriekšējā periodā 2004. – 2009. gads ietvaros īstenoti 127 dažādu Latvijas nevalstisko organizāciju 133 projekti.

 

„Pirmo reizi tik nozīmīgs starptautiska investora finansējums – vairāk nekā 5 miljoni eiro – tika novirzīts tieši NVO sektora attīstībai. Prieks, ka Latvijas modelī, īstenojot projektus trīs virzienos – NVO darbības atbalsts, NVO kapacitātes stiprināšanas un NVO projektu programmā, jauno ES dalībvalstu vidū, kas arī strādāja ar šo instrumentu, tika atzīts par veiksmīgu. Ar gandarījumu jāsecina, ka NVO ieņēmušas stabilu vietu valsts dzīvē, kā arī kļuvušas par vērā ņemamiem partneriem un palīgiem valsts institūcijā un pašvaldībām to darbībā,” atklājot noslēdzošo īstenoto projektu izstādi Rīgā norāda Aija Bauere, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja.

 

„Jāatzīmē, ka Norvēģijas valdība kopā ar EEZ valstīm un Eiropas Komisiju jau vienojušās, ka Latvijas NVO fonds tiks atbalstīts arī turpmāk. Zināms, ka nākamajam periodam, ko izsludinās šā gada beigās, bet turpināsies līdz 2014. gadam, piešķirtais finansējums ir divreiz lielāks – 10 miljoni eiro,” norādīja Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja Aija Bauere.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: