Ventspils pašvaldība ņems aizņēmumu projekta „Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Ventspils pilsētas pašvaldības ēkās, II kārta” realizācija. 

Aizņēmumu 151 050 latu apmērā šogad plānots ņemt Valsts kasē uz desmit gadiem un tas nepieciešams operatīvo naudas līdzekļu nodrošināšanai, kas tiks atgūti pēc projekta realizācijas, kā arī pašvaldības līdzfinansējuma un neattiecināmo izmaksu nodrošināšanai.

Projekta kopējās izmaksas plānotas Ls 258 900 apmērā, tai skaitā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums Ls 211 283 (85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām), kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums projekta realizācijai Ls 37 285 apmērā un Ls 10 332 pašvaldības finansējums neattiecināmajām izmaksām.

Projekta mērķis ir paaugstināt četru Ventspils pašvaldības ēku energoefektivitāti. Tā, administrācijas ēkai Andreja ielā 3 paredzēta ārsienu un bēniņu pārseguma siltināšana, logu un ārdurvju maiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošana, ēkas cokola un pamatu vienota siltinājuma, kā arī citi energoefektivitātes pasākumi.

Administrācijas ēkai Ģertrūdes ielā 16 plānota ārsienu siltināšana, jumta klāja remonts un jumta siltināšana, 1.stāva grīdas siltināšana, logu un ārdurvju maiņa, ēkas cokola un pamatu vienots siltinājums, kā arī maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošana un ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana.

Administrācijas ēkai Raiņa ielā 10, Ventspilī paredzēta Dienvidu un Austrumu fasāžu siltumizolēšana, augšējā pārseguma siltināšana, ēkas cokola siltinājums, logu maiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolēšana, apkures un siltummezgla sistēmas pārbūve, kā arī citi nepieciešamie būvdarbi, kas saistīti ar energoefektivitātes pasākumiem.Savukārt ēkai Pērkoņu ielā 21, Ventspilī paredzēti kompleksi ēku energoefektivitāti paaugstinoši renovācijas darbi, kas sevī ietver jumta pārseguma papildu siltumizolēšanu, ēkas pamatu cokola daļas siltināšanu, parasto stikla pakešu logu nomaiņu pret stikla paketēm ar selektīvo pārklājumu un ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošanu.

Būvniecības darbus plānots uzsākt 2011.gada vasarā, projektu paredzēts realizēt šī gada laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: