Skolēnu brīvlaikā katru dienu plkst. 12:00 Ventspils Jaunradesa nama planetārijā  skatāma animācijas filma "Galaktos" un šovs "Zvaigznāji", bet 23. martā Ventspils Jaunrades nams piedāvās seansus bērniem visas dienas garumā – no plkst. 10.00-18.00.

Animācijas filmiņa visai ģimenei „Galaktos” amizantā veidā aizved skatītājus ceļojumā uz skaistākajām un ievērojamākām vietām mūsu Galaktikā. Ceļveži ir divi draugi - robotiņi, kas darbojas milzīgā galaktikas nozīmes piena produktu ražošanas un izvadāšanas kompānijā.

Vecais misters Pienvedējs nolēmis doties pensijā pēc krietni nostrādātajiem 800 gadiem, tādēļ savā pēdējā piena produktu piegādes braucienā paņem līdzi mācekli. Kopīgi ar skatītājiem viņi dodas uz brīnišķīgām un noslēpumainām vietām - Oriona miglāju, Piena Ceļa centru, Gulbja miglāju, Sietiņa zvaigžņu kopu un vēl citām, pa ceļam pastāstot daudz jauna un interesanta gan par šīm vietām, gan par astronomiju kopumā.

Viņi pastāsta, kas ir melnie caurumi, kas ir supernovas, kas ir zvaigžņu kopas, kā mēra attālumu Visumā un vēl daudz ko citu, un šis ceļojums būs pirmais, kas radīs priekšstatu par Visuma noslēpumainību un skaistumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: