Finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") otrdien, 16.08, pēc koalīcijas sadarbības sēdes stāstīja, ka plānots OIK maksājumu atcelt gan fiziskām, gan juridiskām personām. Tādējādi tiks izbeigta OIK maksājuma pastāvēšana un OIK izmaksas segšot no "Latvenergo" peļņas.

Ekonomikas ministrija gatavo attiecīgu informatīvo ziņojumu, ko virzīs uz apstiprināšanu kādā no tuvākajām valdības sēdēm.

OIK maksājuma atcelšana būs viens no atbalsta veidiem uzņēmējiem energocenu krīzē. Reirs skaidroja, ka kopā viss atbalsts uzņēmējiem izmaksās līdz 200 miljoniem eiro.

Atbalsta pasākumos uzņēmējiem ietilpst arī priekšlikums pilnībā kompensēt sadales tarifa izmaksas. Tas attieksies ne tikai uz uzņēmumiem, bet arī slimnīcām, skolām un citām iestādēm.

Tāpat turpinās vēl papildu atbalsta pasākumu sagatavošana energointensīviem uzņēmumiem, kam izdevumi par energoresursiem veido vismaz 10% no kopējām izmaksām. Plānotais kompensācijas apmērs – aptuveni 30% no sadārdzinājuma. "Atbalsts energointensīviem uzņēmumiem faktiski ir Eiropas Komisijas noteiktajā regulējumā paredzēts pasākums, ko valstis drīkst darīt. Mēs vēl izstrādāsim nosacījumus atbilstoši mūsu ekonomiskajai situācijai, mūsu uzņēmējdarbības videi,” Latvijas Radio skaidroja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība).

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Kriska 17.08.2022, 15:30:27

    "Kā var nesolīt?' - Vēlēšanas nāk!!

  • 0
    Bruns Svilis 18.08.2022, 09:32:21

    Vienotības ''veiksmes stāsts'' turpinās

  • 0
    Bruns Svilis 18.08.2022, 09:33:12

    Bet no otras puses, vainīgs ir pats vēlētājs!

  • 0
    Staķis 18.08.2022, 11:14:04

    Koalīcija izveido OIK shēmu, lai slauktu naudu no iedzīvotājiem un tagad ir risinājums - atcelsim OIK, tas mums izmaksās nieka 200 miljonus. Laba naudas sadale pirms oktobrī gaidāmajām vēlēšanām!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: