Iestājoties siltākam laikam, aizvien vairāk iedzīvotāju izvēlas pārvietoties ar velosipēdiem. Taču aktīvā tūrisma piekritēji nereti daļu no savas maršruta veic, izmantojot sabiedrisko transportu.

Velosipēda pārvadāšanas noteikumus starppilsētu un novada maršrutos nosaka gan pakalpojuma pasūtītājs – Valsts SIA “Autotransporta direkcija”, gan pakalpojumu sniedzējs, kas izpilda konkrēto reisu. Līdz ar to ir noteikumi, kas jāievēro visiem pārvadātājiem, kā arī tādi, kas katram konkrētam pārvadātajam var atšķirties. Tāpēc, pirms plānot velosipēda pārvadāšanu ar autobusu, iesakām noskaidrot, kurš pārvadātājs apkalpo konkrēto reisu un uzzināt, kādi ir šī pārvadātāja izvirzītie noteikumi.

Valsts SIA “Autotransporta direkcija” ir noteikusi, ka visā Latvijā par velosipēda pārvadāšanu starppilsētu un novadu sabiedriskajā transportā ir jāmaksā kā par vienu bagāžas vienību, tas ir, 20 % no pilnas biļetes cenas. Šis noteikums ir jāievēro visiem pasažieru pārvadātājiem, kuri apkalpo starppilsētu vai novadu maršrutus.

Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” velosipēdus pārvadā autobusu bagāžas nodalījumos, tāpēc vēlams izmantot reisus, ko apkalpo lielas vai vidējas ietilpības starppilsētu autobusi. Velosipēds ir jāiesaiņo tā, lai nenotraipītu pārējo pasažieru bagāžu un lai to būtu viegli ievietot un izņemt no bagāžas nodalījuma.

To, kādas ietilpības autobuss tiek nozīmēts reisā, var noskaidrot, darba laikā zvanot Pārvadājumu daļai pa tālruni 63622422.

Velosipēdus iespējams pārvadāt arī Ventspils pilsētas sabiedriskajā transportā gan mazas, gan lielas ietilpības autobusos. Tas ir maksas pakalpojums, tāpēc pasažierim, kurš pilsētas autobusā pārvadā velosipēdu, ir jāiegādājas otra braukšanas biļete.

Izmantojot mazas ietilpības autobusu, velosipēdu novieto autobusa aizmugurējā daļā, savukārt lielas ietilpības autobusā – transportlīdzekļa vidusdaļā. Tomēr tiem, kuri vēlas autobusā pārvadāt velosipēdu, vienmēr jārēķinās, ka priekšroka ir pasažieriem ratiņkrēslā vai vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: