Jaunais mācību gads jau rit pilnā sparā, tāpēc pašvaldības SIA ŪDEKA atgādina, ka piedāvā zinātkārajiem ventspilniekiem iepazīt ūdens ceļu Ventspilī jeb ekskursijas skolēnu grupām ūdenssaimniecības uzņēmuma nozīmīgākajos objektos.

Ekskursiju laikā pašvaldības SIA ŪDEKA speciālisti iepazīstina apmeklētājus ar ūdens atdzelzošanas procesu, ūdens analīžu veikšanu un notekūdeņu attīrīšanas procesu, atbildot uz jautājumiem, kur ūdens rodas, kā tas nonāk līdz mums un kur tas paliek, kad izlietots.

Šogad dzeramā ūdens atdzelzošanas stacijā izvietots arī jauns unikāls apskates objekts – izglītojošs stends, kas atspoguļo ūdenssaimniecības attīstību Ventspilī. Interaktīvais stends ir veidots kā galda virsmas konstrukcija, uz kuras attēlota Ventspils karte un vairāki pilsētā atpazīstami objekti. Piespiežot uz stenda izvietotās pogas, uz kartes iedegas ūdenssaimniecības tīkli, attēlojot to pārklājumu Ventspils pilsētā dažādos laika posmos.

Ekskursijas tiek rīkotas pašvaldības SIA ŪDEKA dzeramā ūdens atdzelzošanas stacijā (Talsu iela 67) un notekūdeņu attīrīšanas ietaisēs (Dzintaru iela 52). Apmeklētāji var izvēlēties, vai apmeklēt abus šos objektus vai tikai vienu no tiem. Ekskursijas ilgums ir 1–2 stundas, un tā ir bez maksas.

Lai pieteiktos ekskursijām, lūgums zvanīt pa tālr. 63607295.

Foto: ekskursijas laikā apskatāms arī jauns unikāls objekts – interaktīvs stends, kas atspoguļo ūdenssaimniecības tīklus Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Ivars Jansons 28.09.2018, 09:59:35

    Kad man daugelis parādīs to vietu, kur attīrīja tos 30.000 m3 piesārņotās grunts, ko izņēma, atjaunojot pirmo muliņu Ventspils ostā??? Kur tā grunts palika???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: