Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par pārmaksāto nodokļu automātisku izmaksāšanu.

Kā iniciatīvas autore norādīta Ludmila Andrejeva.

Iniciatīvā uzsvērts, ka ir jādod iespēja saņemt pārmaksātos nodokļus arī tiem iedzīvotājiem, kuri neizprot sarežģīto dokumentu aizpildīšanas sistēmu, nelieto internetbankas un nav ieguvuši augstāko juridisko/ekonomisko izglītību, tomēr strādā un maksā nodokļus.

Andrejeva mudina apzināt un apkopot arī to iedzīvotāju datus, kuri līdz noteiktam datumam nav pieteikušies pārmaksāto nodokļu atgūšanai, un pārskaitīt pārmaksātos nodokļus uz šo iedzīvotāju darba devēju norādītajiem kontiem.

Iniciatīvas autore pārliecināta, ka šādu pārmaiņu rezultātā tiks aizsargāta un materiāli papildus atbalstīta vājākā iedzīvotāju grupa - mazāk izglītoti cilvēki, "kuriem nav iespējas un laika iedziļināties sarežģītās sistēmas niansēs".

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Nif nifs 04.12.2017, 15:04:02

    Valstij tas nav izdevīgi, tāpēc valdošie neko tādu nepieļaus. Jo tas dos iespēju arī citiem nerakstīt neko, bet gaidīt, ka ienāk kontā automātiski. Būtu jau forši. Ja drīkst pasapņot :)

  • -1
    Гроссмейстер 04.12.2017, 15:32:48

    Šo noteikti vajag parakstīt, šogad laikam bija vairāk par 23 miljoniem EUR pārmaksātie nodokļi, daudzi nezin, ka var dabūt atpakaļ, netaisa deklarācijas, un nauda paliek valstij, kur dažādi ierēdņi to iebāž sev kabatā. Automātiskā izmaksāšana to visu novērstu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: