Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centrs izsludina Ventspils fotokonkursu 2017. Konkursā tiek aicināti piedalīties profesionāli fotogrāfi, kā arī amatieri.

Ventspils fotoattēlu konkurss notiks jau četrpadsmito reizi un tā mērķis ir veikt atraktīvu un mākslinieciski kvalitatīvu Ventspils fotoattēlu atlasi Ventspils pilsētas 2018. gada tūrisma brošūras, kartes, kalendāra un citu izdevumu sagatavošanai, kā arī piedāvāt šos fotoattēlus apskatei plašai publikai, veidojot fotoizstādi. Katrs dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā 20 fotoattēlus, kurus izvērtēs kompetenta komisija. Visiem iesniegtajiem fotoattēliem ir jāraksturo Ventspils ekonomiskās, sabiedriskās aktivitātes, kā arī Ventspils kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, tūrisma un atpūtas objekti, kultūras un sporta pasākumi pilsētā, Ventspils iedzīvotāji ikdienā un svētkos.

No visiem iesniegtajiem fotoattēliem konkursa komisija izvēlēsies 40 darbus, kuri tiks izstādīti fotoizstādē un komisija noteiks pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus, kuri fotoizstādes atklāšanā saņems atzinības rakstus un Ventspils pilsētas domes naudas balvas.

Par konkursa fotoattēliem varēs balsot arī portālā ventspils.lv. Interneta balsojuma balvu iegūs tas pretendents, kura fotoattēls portālā būs saņēmis vislielāko balsu skaitu. Interneta balsojumam tiek izvirzīti 40 komisijas atlasītie fotoattēli. Īpaši fotokonkursā tiek aicināti piedalīties tie mākslinieki, kuri savu fotogrāfa darbu uzsākuši nesen. Trešo reizi konkursā tiks noteikts uzvarētājs nominācijā “Jaunais talants” Ventspils 2017. gada fotoattēlu konkursā. Šajā nominācijā tiek izvirzīti pretendenti vecumā līdz 28 gadiem.

Piedāvājumus fotokonkursam var iesniegt 15.augustam plkst. 17 Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6.

Pagājušajā gadā konkursā pieteicās 27 fotogrāfi, kuri iesniedza kopā 325 darbus. Pērn pirmo vietu ieguva Inguna Fišmeistere par fotoattēlu “Fregate “Valzivs”, otro vietu - Kristaps Dišlers ar fotoattēlu “Bānītis” un trešo vietu - Dainis Rozentāls par fotoattēlu “Jūras iela”. Nominācijas “Jaunais talants” ieguvēja bija Monta Blāze-Pētersone ar fotoattēlu “Slapjie prieki”, savukārt portāla ventspils.lv skatītāju balvu ieguva Dzintra Jūra ar fotoattēlu “Saullēkts virs Ventspils”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: