Lai padarītu mūsu pilsētu vēl draudzīgāku ģimenēm ar bērniem un uzzinātu iedzīvotāju viedokli par programmu “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, no 2. līdz 16. martam pašvaldība aicināja piedalīties aptaujā, kurā ierosinājumi saņemti no 166 iedzīvotājiem.

Lai turpinātu ieviest uzlabojumus pilsētā, ventspilnieki tika aicināti iesniegt priekšlikumus par vēlamajiem uzlabojumiem veselības aprūpē, pilsētas infrastruktūrā, izglītības, sociālās aprūpes, kā arī atpūtas un izklaides jomās. Ierosinājumu skaits tiks precizēts tuvākajā laikā. Katrs priekšlikums tiks izskatīts, un atbildīgā iestāde sniegs savu atbildi. Pašvaldībai, sadarbojoties ar iedzīvotājiem, Ventspils kļūst par bērniņiem draudzīgāko pilsētu visā Latvijā.

Pilsētā jau šobrīd tiek aktīvi īstenoti ventspilnieku ieteikumi, ieviesti uzlabojumi un daudzviet jau var skatīt paveikto - ir izveidotas īpaši ģimenēm ar bērniem paredzētas autostāvvietas un apmēram 60 vietās visā pilsētā pazeminātas apmales, lai pārvietošanās ar ratiņiem kļūtu ērtāka. Atvērtas trīs papildus grupiņas pilsētas bērnudārzos, paaugstināts bērniņa piedzimšanas pabalsts, bet 42 vietās pilsētā pieejamas bērniņu pārtīšanas vietas. Tāpat ierīkotas īpašas šūpoles māmiņai kopā ar mazuli, kā arī plānoti vēl daudzi citi uzlabojumi.

Iepriekšējā iedzīvotāju aptauja norisinājās 2016. gada jūnijā un tajā piedalījās 107 ventspilnieki, sniedzot 366 ierosinājumus. Saņemtie ierosinājumi aktīvi tiek ieviesti mūsu pilsētā. Līdz šim saņemtie priekšlikumi, atbildīgo iestāžu atbildes, paveikto darbu atspoguļojums un informācija par plānotajiem uzlabojumiem pieejama pilsētas portālā sadaļā Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta .

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    evans 18.03.2017, 18:45:28

    ZB jau

  • 0
    Latvija pāri visām! 19.03.2017, 22:19:42

    Tas tokš labi, ka Aivars mīl savu mazuli:/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: