Pilsētas dome veica grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā".

Saistošo noteikumu grozījumi izstrādāti ņemot vērā Ventspils pilsētas iedzīvotāju ierosinājumus pašvaldības programmai „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, kuras mērķis ir padarīt Ventspili par mazuļiem draudzīgāko pilsētu visā Latvijā. Programmas ietvaros tika rīkota aptauja, lai uzzinātu iedzīvotāju viedokli par nepieciešamajām izmaiņām. Aptaujā tika saņemti 336 ierosinājumi par dažādām jomām – veselību, pilsētas infrastruktūru, izglītību, atpūtu un izklaidi, kā arī par sociālo atbalstu. Pašvaldība, rūpējoties par Ventspils ģimeņu un mazulīšu labklājību, ir ņēmusi vērā un realizē iedzīvotāju izteiktos ierosinājumus.

Aptaujā Ventspils iedzīvotāji ierosināja palielināt bērna piedzimšanas pabalstu. Atbalstot ģimenes ar bērniem, tika sagatavoti un pieņemti Saistošo noteikumu grozījumi, kas nosaka, ka jau no 2017. gada 1. janvāra katra ventspilnieku ģimene, neatkarīgi no ienākumu līmeņa, par katru bērniņu saņems pašvaldības pabalstu 210 eiro apmērā, ja abi vecāki deklarēti Ventspils pilsētā vai arī 105 eiro apmērā, ja tikai viens no vecākiem deklarēts Ventspils pilsētā. Vecākiem jābūt deklarētiem Ventspils pilsētā vismaz 12 mēnešus pirms bērniņa piedzimšanas. Šobrīd bērna piedzimšanas pabalsta apmērs ir atkarīgs no ģimenes ienākumiem. Trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes var saņemt pabalstu 171 eiro apmērā(vai 86 eiro apmērā, ja tikai viens vecāks ir deklarējies Ventspilī), bet ventspilnieku ģimenes bez trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statusa bērna piedzimšanas pabalstu var saņemt 157 eiro apmērā(vai 79 eiro apmērā, ja Ventspilī deklarēts tikai viens no vecākiem).

Daudzi aptaujā saņemtie ierosinājumi veselības jomā bija par bērnu ārstu – speciālistu nepieciešamību Ventspilī. Visvairāk iedzīvotāji izteica ierosinājumus Ventspilī nodrošināt bērnu alergologa un bērnu neirologa pieņemšanas. Pašvaldība, reaģējot uz iedzīvotāju vajadzībām, ir radusi iespēju gan piesaistīt minētos speciālistus darbam Ventspilī, gan arī ieviest jaunu pabalsta veidu šo pakalpojumu kompensēšanai. Grozījumi Saistošajos noteikumos paredz, ka visiem Ventspilī deklarētajiem bērniņiem līdz trīs gadu vecumam par Ventspils poliklīnikā vai Ziemeļkurzemes slimnīcā saņemto alergologa pakalpojumu tiks piešķirts pabalsts šo izdevumu kompensēšanai 90% apmērā, bet ne vairāk kā 30 eiro par 1 apmeklējuma reizi. Šis jaunais pabalsts būs pieejams no 2017. gada 1.janvāra.

Ar šo un citām programmas aktualitātēm, padarītajiem un plānotajiem darbiem var iepazīties Ventspils portālā www.ventspils.lv sadaļā „Mazulim draudzīga pilsēta”.

Ar izmaiņām saistošajos noteikumos varēs iepazīties Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un dienesta filiālē Talsu ielā 39, kā arī Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales ielā 4 (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā).

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Novadnieks 13.12.2016, 04:18:47

    Pirms vēlēšanām sarosamies,ja?Kur tad agrāk bijām?Kaut vai gadu atpakaļ.
    Viduslaikos monarhs braukāja ar karieti apkārt pa apdzīvotām vietām un izmētāja sīknaudu,lai plikadīdas varētu savu valdnieku saulītē celt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: